Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε υψηλά ποσοστά η πληρότητα στο Πήλιο την εορταστική περίοδο
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Σε υψηλά ποσοστά η πληρότητα στο Πήλιο την εορταστική περίοδο

Το Πήλιο, που εξακολουθεί να παραμένει από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα και ψηφίστηκε στην έκθεση Philoxenia ως ο πιο αγαπημένος ορεινός-εξοχικός προορισμός στην Ελλάδα, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους […]

Το Πήλιο, που εξακολουθεί να παραμένει από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα και ψηφίστηκε στην<...> έκθεση Philoxenia ως ο πιο αγαπημένος ορεινός-εξοχικός προορισμός στην Ελλάδα, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του ενόψει και των φετινών εορτών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας αναφέρει ότι η περιοχή του Πηλίου, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα τιμών καθώς και δυνατότητα εύκολης εύρεσης καταλυμάτων ακόμη και στην καρδιά της χειμερινής τουριστικής περιόδου, με τη δυναμικότητα των 5.700 κλινών, μπορεί να εξυπηρετήσει όλους όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν την περιοχή.

“Το Πήλιο αποτελείται από πλέον των 28 χωριών και οικισμών και η συνεχής διαθεσιμότητα δωματίων οφείλεται στην ύπαρξη πολλών κλινών. Στα ξενοδοχειακά καταλύματα των ορεινών περιοχών και σε εκείνα της πόλης του Βόλου, οι πληρότητες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας το 85-90%. Ήδη την εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησαν να γίνονται κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά και με αργούς ρυθμούς άρχισαν να γίνονται κρατήσεις για τα Φώτα, ωστόσο την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να κορυφωθούν. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη ελεύθερα δωμάτια με άκρως ελκυστικές τιμές σε όλο το Νομό Μαγνησίας, τόσο σε ορεινά χωριά όσο και σε παραθαλάσσια, και οι επισκέπτες θα πρέπει να προβούν σε κρατήσεις ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα την τελευταία στιγμή”.

Σε μια δειγματοληπτική έρευνα που έγινε σε 120 ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας, προκειμένου να γίνει συλλογή των πιο αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις κρατήσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, στην πόλη του Βόλου εξακολουθεί να υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων για όλη την γιορτινή περίοδο και το ίδιο συμβαίνει και στις πλησίον περιοχές, όπως αυτή της Νέας Αγχιάλου, των Αλυκών, της Αγριάς και του Aνω Βόλου. Επί του παρόντος, στο Ανατολικό Πήλιο (Ζαγορά, Κισσός, Aγιος Δημήτριος, Τσαγκαράδα, Μούρεσι Ξουρίχτι, Καλαμάκι) οι πληρότητες αγγίζουν το 90% για την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ το 80% για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Στα ίδια ποσοστά κυμαίνεται και το Δυτικό Πήλιο (Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια). Στον ορεινό όγκο του Κεντρικού Πηλίου (Μηλιές, Βυζίτσα, Aγιος Γεώργιος Νηλείας, Aγιος Λαυρέντιος, Πινακάτες) οι κρατήσεις των δωματίων έχουν φτάσει στο 95%.

Στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς του Πηλίου, τα ξενοδοχεία που λειτουργούν και τα οποία έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές, οι πληρότητες ξεπερνούν το 50%. Ενώ αρκετοί είναι οι δικαιούχοι των προγραμμάτων του Κοινωνικού Τουρισμού που προτίμησαν να μείνουν σε παραθαλάσσια καταλύματα και να επωφεληθούν από τα προγράμματα αυτά.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί αρκετές κλίνες υψηλών προδιαγραφών σε μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες ενώ η πολιτική της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας από το 2009, συστήνοντας στους ξενοδόχους παροχή υψηλών υπηρεσιών σε συνδυασμό με συγκράτηση τιμών, έχει φέρει αποτελέσματα. Όσοι ξενοδόχοι έχουν ακολουθήσει συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική, έχουν αυξημένες πληρότητες και, κατΆεπέκταση, αυξημένους τζίρους.

Τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια, ενώ αναμένεται και η δεύτερη χιονόπτωση για την εξόρμηση των επισκεπτών στις πίστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024