Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤέλη εισόδου ενδέχεται να πληρώνουν οι τουρίστες στην Φλωρεντία

Τέλη εισόδου ενδέχεται να πληρώνουν οι τουρίστες στην Φλωρεντία

Οι εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως την Φλωρεντία μπορεί σύντομα να χρειάζεται να καταβάλουν τέλη εισόδου για να μπορούν να θαυμάσουν την πανέμορφη αυτή ιταλική πόλη. Σε επιστολή του που […]

Οι εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως την Φλωρεντία<.> μπορεί σύντομα να χρειάζεται να καταβάλουν τέλη εισόδου<...> για να μπορούν να θαυμάσουν την πανέμορφη αυτή ιταλική πόλη.

Σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα "Κοριέρε ντε λα Σέρα", ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Λεονάρντο Ντομένιτσι χαρακτηρίζει την πόλη "ένα ανοιχτό μουσείο" και προτείνει οι τουρίστες, όπως επίσης και οι φορολογούμενοι, να συμβάλουν στην συντήρησή της.

"Οι πόλεις έργα τέχνης και τα πολιτιστικά μνημεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά, ώστε να βιώνονται χωρίς περιορισμούς", αναφέρει ο Ντομένιτσι στην επιστολή του συμπληρώνοντας: "Όμως το δίκαιο είναι αυτοί που έρχονται να τα επισκεφθούν να συμβάλουν, έστω και εν μέρει, στη συντήρησή τους".

Ο τουρισμός στη Φλωρεντία σημείωσε σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, γεγονός το οποίο κατέστησε την συντήρησή της πιο δύσκολη, επισημαίνει ο Ντομένιτσι.
"Οι πόλεις, όπως ακριβώς και τα μουσεία… υποβάλλονται σε μία αυξανόμενη καθημερινή πίεση. Η φθορά των μνημείων και των έργων τέχνης δεν προκαλείται πλέον μόνον από τον χρόνο, αλλά και από την μαζική συρροή τουριστών", καταλήγει ο δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Η ιδέα αυτή για την επιβολή τελών εισόδου στους τουρίστες δεν είναι κάτι καινούργιο. Καθώς η Ρώμη προετοιμαζόταν για τον εορτασμό του Ιερού Έτους 2000, ορισμένοι δημοτικοί αξιωματούχοι πρότειναν την επιβολή τέτοιων τελών στα εκατομμύρια των προσκυνητών που θα επισκέπτονταν την ιταλική πρωτεύουσα. Ωστόσο, η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024