Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsClive Jacobs: Απαραίτητο το Internet για την ανάπτυξη του τουρισμού

Clive Jacobs: Απαραίτητο το Internet για την ανάπτυξη του τουρισμού

Σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Clive Jacobs, γενικού διευθυντή της Holiday Autos, στην αγγλική τουριστική εφημερίδα TTG, η άρνηση των τουριστικών πρακτόρων να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Internet, δεν πρόκειται […]

Σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Clive Jacobs, γενικού διευθυντή της Holiday Autos<.>, στην αγγλική τουριστική εφημερίδα TTG, η άρνηση των τουριστικών πρακτόρων<...> να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Internet, δεν πρόκειται να τους ωφελήσει. Κατά τον κ. Jacobs, η αντίδρασή τους αυτή μεταφράζεται σε 'στρουθοκαμηλισμό', μιας και επιμένουν να μην παραδέχονται το γεγονός ότι το Internet έχει πλέον μπει στην ζωή μας και έχει γίνει το πιο χρήσιμο και σωστό εργαλείο πληροφοριών. Όπως τόνισε, σε λίγο οι πελάτες θα γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τον τουρισμό, από τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Ο κ. Jacobs, δήλωσε ότι στην Holiday Autos, οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 30%, μόνο από τις κρατήσεις που έγιναν online. Η εταιρία αναγκάστηκε να μπει στον κόσμο του Internet πριν από δύο χρόνια που είχε ανάγκη την αύξηση των πωλήσεών της με οποιονδήποτε τρόπο, για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τα 'Hypermarkets τουρισμού'. Άλλο ένα κίνητρο ήταν ο σκληρότατος ανταγωνισμός από τις άλλες εταιρίες, και η ανάπτυξη των αεροπορικών εταιριών στο Internet.

Η ΑΒΤΑ, Association of British Travel Agents, ήταν επίσης αυτή που προέτρεψε την τουριστική βιομηχανία να κάνει ένα βήμα προς τον 21ο αιώνα, βάζοντας στον κόσμο της το Internet, με την καμπάνια που έκανε τον περασμένο χρόνο προωθώντας και προβάλλοντας το Internet. Η κυβέρνηση δυστυχώς, δεν παίρνει καμία θέση πάνω στο θέμα, δεν αντιδρά και με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν μόνο άσχημες συνέπειες για τον τουρισμό. Ήδη έχει υποβαθμιστεί πολύ ο εσωτερικός τουρισμός και είναι αναγκαίο να γίνει μια κίνηση αμέσως για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Jacobs.

Όσο για το Expedia και το Travelocity, οι αυριανοί 'τουριστικοί πράκτορες',, όπως τους αποκάλεσε χαρακτηριστικά, πρέπει να αγκαλιαστούν από την τουριστική βιομηχανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024