Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο 47,43% η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης το 2009
Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Στο 47,43% η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης το 2009

Τη συνεχιζόμενη πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, αλλά και τα έντονα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε αυτά εξαιτίας τόσο της συνεχιζόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης όσο και των τελευταίων αγροτικών κινητοποιήσεων, με…

Τη συνεχιζόμενη πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, αλλά και τα έντονα προβλήματα που έχουν<...> δημιουργηθεί σε αυτά εξαιτίας τόσο της συνεχιζόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης όσο και των τελευταίων αγροτικών κινητοποιήσεων, με μειώσεις στις κρατήσεις και ακυρώσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΞΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace. Όπως επεσήμανε ο κ. Θωμόπουλος, την περασμένη χρονιά η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης παρουσίασε μία πτώση για δεύτερη συνεχή χρονιά της τάξεως του 3,5 % συγκριτικά με το έτος 2008, κλείνοντας έτσι το 2009 με μέση ετήσια πληρότητα 47,43%.

Παράλληλα, έχει καταγραφεί μία αξιοσημείωτη πτώση του κύκλου εργασιών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της τάξεως του 15%. Ο πρόεδρος της ΕΞΘ αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης σε σχέση με τον εκθεσιακό-συνεδριακό τουρισμό, εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου αλλά και της ολιγωρίας των εκάστοτε κυβερνήσεων για δημιουργία του, όπως επίσης και στα προβλήματα λειτουργίας του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, τα οποία τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του. Στον αντίποδα αυτών των δυσάρεστων γεγονότων ο κ. Θωμόπουλος επικρότησε την πρωτοβουλία της Olympic Air για άμεση επανίδρυση των Μακεδονικών Αερογραμμών, με έναρξη πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς την 1/4/2010, τον εμπλουτισμό του προγράμματος πτήσεων της easyJet και επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία δύο ακόμη νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων στην πόλη.

Στην κοπή της πίτας παρέστησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, ο εκπρόσωπος του νομάρχη Θεσσαλονίκης εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος Αθλητισμού / Τουρισμού / Πολιτισμού, κ. Γεώργιος Τσαμασλής, η προϊσταμένη της ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ κα Δάφνη Τσιάμου και πλήθος ξενοδόχων μελών της ΕΞΘ και γενικών διευθυντών ξενοδοχείων.

Στο χαιρετισμό τους τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και ο νομαρχιακός σύμβουλος τόνισαν την ανάγκη στήριξης των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης στις ξένες αγορές, με στόχο την αύξηση του ποσοστού των αλλοδαπών τουριστών στην πόλη. Ο κ. Τσαμασλής αναφέρθηκε επιπρόσθετα στην ανάγκη ανάληψης της διοίκησης του ΟΤΠΜΘ από την ΕΞΘ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024