Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΟγδόντα από τους μεγαλύτερους PCO συναντώνται στην Αθήνα
Η 41η Ετήσια Συνάντηση και Γενική Συνέλευση της IAPCO πραγματοποιείται στην Αθήνα

Ογδόντα από τους μεγαλύτερους PCO συναντώνται στην Αθήνα

Οι Επαγγελματίες Διοργανωτές Συνεδρίων (Professional Congress Organisers – PCO) βρίσκονται στην Αθήνα για την ετήσια συνάντησή τους, με στόχο να συζητήσουν τα προβλήματα και τις λύσεις που σχετίζονται με τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο και να δείξουν ότι οι πραγματικές (΅face-to-faceΆ) συναντήσεις παραμένουν εξαιρετικά…

Οι Επαγγελματίες Διοργανωτές Συνεδρίων (Professional Congress Organisers – PCO) βρίσκονται στην Αθήνα για την ετήσια συνάντησή τους, με στόχο να<...> συζητήσουν τα προβλήματα και τις λύσεις που σχετίζονται με τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο και να δείξουν ότι οι πραγματικές (“face-to-face”) συναντήσεις παραμένουν εξαιρετικά σημαντικές στις μέρες μας. Η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά φέτος την 41η Ετήσια Συνάντηση και Γενική Συνέλευση της IAPCO, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2010.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που καλύπτει όλους τους τομείς σχεδιασμού και διοργάνωσης συνεδρίων, όπως οι προμήθειες, οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις με ορίζοντα το 2020 και η θέση των φαρμακευτικών εταιρειών στη σημερινή αγορά. Ένα θέμα που έχει πάντα ξεχωριστή σημασία είναι η συνεργασία μεταξύ των PCOs και των Convention Bureaux για την ανάδειξη ενός συνεδριακού προορισμού. Θα συζητηθεί εκτενώς με ομιλητές από το European Cities Marketing και τον κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης για θέματα, όπως η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης στο χώρο των συνεδρίων, η εξέλιξη των πελατών και η επίδραση στον κλάδο. Τέλος, θα συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας και think tanks που θα εστιάσουν σε πιο εξειδικευμένα θέματα.

Η IAPCO πιστεύει ακράδαντα ότι ευκαιρίες μπορούν να προκύψουν σε δύσκολες οικονομικές περιόδους. Παρά την τρέχουσα επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως, τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της IAPCO συνεχίζουν να δείχνουν ότι τα συνέδρια παραμένουν ένας σημαντικός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και ένα στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη μιας ένωσης ή μίας εταιρείας.

“Ένα συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας προσωπικής εμπειρίας και δίνει τη δυνατότητα να προβληθεί μία μάρκα, μία νέα τεχνολογία, μία νέα έρευνα”, αναφέρει η Patrizia Semprebene Buongiorno, πρόεδρος της IAPCO. “Τα συνέδρια έχουν στρατηγική αξία επειδή είναι μέρος του μίγματος marketing μιας εταιρείας”.

Συνέδρια στην ελληνική αγορά
Η αναπτυσσόμενη συνεδριακή αγορά της Ελλάδας και ειδικότερα η Αθήνα αποτελούν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Αναμφισβήτητα η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς αποτελεί την ευκαιρία να περιοριστεί η εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού. Χάρη στην ιστορία της η αναγνωρισιμότητα της Αθήνας είναι δεδομένη. Το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα της πόλης μπορεί να αποφέρει -με στοχευμένη επικοινωνία- σημαντικά αποτελέσματα. Δεν είναι όμως αρκετό.

Το Athens Convention Bureau (ACB) ιδρύθηκε το 2008 και έχει ηγετικό ρόλο στο συντονισμό των ενεργειών που αποσκοπούν στην προσέλκυση συνεδρίων στην πόλη και στην ανάδειξη της Αθήνας σαν έναν από τους 10 πιο ελκυστικούς συνεδριακούς προορισμούς στον κόσμο. Οι υπάρχουσες υποδομές για τη φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων, τα νέα σημεία αναφοράς όπως το καινούριο Μουσείο της Ακρόπολης και η στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα στη διάθεση του ACB. Το Athens Convention Bureau καλωσορίζει τη 41η Ετήσια Συνάντηση και Γενική Συνέλευση της IAPCO στην Αθήνα και συνεργάζεται με τους διοργανωτές για να συστήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πόλη στους συμμετέχοντες.

Η International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO) ιδρύθηκε το 1968, εδρεύει στην Ελβετία και εκπροσωπεί σήμερα περισσότερες από 100 εταιρείες από 35 χώρες, που δραστηριοποιούνται στη διοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων. Συνολικά τα μέλη της IAPCO διοργανώνουν 5.000 συναντήσεις με τη συμμετοχή 1,9 εκατ. συνέδρων και με κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Από την ίδρυσή της, η IAPCO έχει ως στόχο την εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα μέλη της. Σήμερα η συνεργασία με εταιρεία-μέλος της IAPCO αποτελεί εγγύηση ποιότητας για έναν πελάτη, δεδομένου ότι η IAPCO εφαρμόζει ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των μελών της και κάνει ειδικούς περιοδικούς ελέγχους στα μέλη της για τη διατήρηση της ιδιότητάς τους. Το υψηλό επίπεδο ποιότητας επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την παροχή συνεχούς εκπαίδευσης και ευκαιριών για ανταλλαγή απόψεων με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου. Η διοργάνωση του διεθνώς αναγνωρισμένου σεμιναρίου “Wolfsberg” και της Ετήσιας Συνάντησης και Γενικής Συνέλευσης μελών αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της IAPCO.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024