Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓΕΠΟΕΤ: Αρνητικό πρόσημο για τα τουριστικά γραφεία για δεύτερη χρονιά
Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

ΓΕΠΟΕΤ: Αρνητικό πρόσημο για τα τουριστικά γραφεία για δεύτερη χρονιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού,<...> από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία και των υποψήφιων προς ένταξη νέων Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, με μία σειρά θεμάτων.

Η παρουσίαση της νέας, μεγάλης Ομοσπονδίας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Atlantis από το διευθυντή της Ομοσπονδίας ΓΕΠΟΕΤ στους προσκεκλημένους βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και λοιπούς τοπικούς φορείς ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και απέσπασε θετικά σχόλια.

Οι ομιλητές ανέδειξαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις ενέργειες, στις οποίες η Ομοσπονδία πρέπει να προβεί, ώστε να επιλυθούν μία σειρά θεσμικών αιτημάτων.

Όπως σημείωσαν οι τουριστικοί παράγοντες, προβλέψεις ακόμα δεν μπορούν να γίνουν για το αρνητικό πρόσημο τη φετινή χρονιά, ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται από τα μεγάλα πρακτορεία της Ευρώπης για σημαντικές εκπτώσεις υποδηλώνουν από τώρα για δεύτερη χρονιά το αρνητικό πρόσημο.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΕΠΟΕΤ κ. Κωνσταντίνος Παλασκώνης τόνισε ότι καθημερινά η επαγγελματική δραστηριότητα συρρικνώνεται μέσα από τις μονοπωλιακές καταστάσεις που η ελληνική νομοθεσία διαμορφώνει -σε αντίθεση με όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική- υπέρ των ΚΤΕΛ, καθώς επίσης και μέσα από την καθημερινή υφαρπαγή του καθαρά τουριστικού μεταφορικού έργου από διάφορους άλλους δημοσίους ή ιδιωτικούς φορείς, όπως Δημοτικές επιχειρήσεις, ιδιωτικά σχολεία, κ.λπ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, “έξι σχεδόν χρόνια μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η ελληνική Πολιτεία δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει ως όφειλε την διαδικασία απόδοσης των χρημάτων που αναλογούν ως νομοθετημένη κρατική επιδότηση στους δικαιούχους συναδέλφους του κλάδου, οι οποίοι προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις για την ανανέωση του στόλου, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται σήμερα στη δυσάρεστη θέση να απειλούνται τα περιουσιακά στοιχεία τους με κατασχέσεις”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024