Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτενότερους δεσμούς με τη ρωσική αγορά προανήγγειλε η Α. Γκερέκου
Οι τιμές στην Ελλάδα θα είναι στα κατώτερα δυνατά επίπεδα

Στενότερους δεσμούς με τη ρωσική αγορά προανήγγειλε η Α. Γκερέκου

Κατά τη συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στην έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν επηρεαστούν οι τιμές των τουριστικών πακέτων από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλαδα και την αύξηση των φόρων, η κα Γκερέκου απάντησε: “Οι τιμές θα ειναι στα κατώτερα δυνατά…

Κατά τη συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στην έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το<...> αν επηρεαστούν οι τιμές των τουριστικών πακέτων από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλαδα και την αύξηση των φόρων, η κα Γκερέκου απάντησε: “Οι τιμές θα ειναι στα κατώτερα δυνατά επίπεδα. Θα είναι οι τιμές τις περυσινής χρονιάς και πραγματικά χαιρομαι που οι ξενοδόχοι και οι άλλοι φορεις του τουρισμού αντιλαμβάνονται την οικονομικη δυσκολία της φετινής σεζόν και θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όσον αφορά στους φόρους, την αύξηση του ΦΠΑ, έχει γίνει σχετική δήλωση και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, θα απορροφηθεί από την αγορά γενικότερα και δε θα επιβαρύνει τα τουριστικά πακέτα. Έτσι κι αλλιώς, τα περισσοτερα πακετα εχουν κλείσει, αλλά ακόμη και αυτό αν δε συνέβαινε, (οι όποιες αυξήσεις) θα απορροφηθούν από την ίδια την αγορά. Πιστευω λοιπον οτι η οικονομική κρίση δε θα επηρεάσει καθολου τις τιμες, αντιθετα θα έλεγα ότι θα πρέπει όλοι και το έχουμε αντιληφθεί πως θα πρέπει να κινούμαστε στην ιδέα του value for money. Μάλιστα, τώρα περισσότερο από ποτέ αυτό πρέπει να ειναι αυτονόητο στη χώρα μας. Δηλαδή, σε αυτό που ξοδεύει ένας τουρίστας να απολαμβάνει τις αντίστοιχες υπηρεσίες και την ποιότητα που θα πρέπει και να αισθάνεται ότι έρχεται σε μια χώρα που τα χρήματα του πιάνουν πραγματικά τόπο”.

Σχετικά με τη διαφημιστική προβολή της χώρας και για τις αποζημιώσεις Ρώσων τουριστικών πρακτόρων που έκαναν προβολή της Ελλάδας και εκκρεμούν, η κα Γκερέκου δήλωσε ότι έχουν γίνει αρκετές σπατάλες, χωρίς να είναι στοχευμένη η διαφήμιση όπως θα έπρεπε. “Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη διαφήμιση στο διαδικτυακό τόπο. Στον ΕΟΤ θα δημιουργηθεί ένα πόρταλ, το οποίο σταδιακώς θα εμπλουτίζεται , και φιλοδοξουμε για κάθε γωνιά της Ελλάδας, για κάθε τουριστικό προϊόν να υπάρχει πρόσβαση και πληροφόρηση. Θα είναι ενας σημαντικος πυλώνας της διαφήμισής μας και εκεί θα διαθέσουμε αρκετά χρήματα από το budget που έχουμε φέτος, που μπορει να μην είναι πολύ μεγάλο. Μάλιστα, το πρώτο budget είναι γύρω στα 12 εκατ. Πάντως, όσον αφορά στο χώρο του Internet, θα είναι μια νέα δυναμική μας παρέμβαση. Από κει και πέρα βεβαίως θα υπάρξει και μια συνεργασία με tour operators που μας ενδιαφέρει η συνεργασία τους. Υπήρχε ίσως ένα αρνητικό εδώ κλίμα, την προηγούμενη χρονιά και πρέπει να αποκαταστήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με ολους. Αυτά που λέμε τα εννοούμε και θα είμαστε απόλυτα συνεπείς στις συμφωνίες μας. Το πότε θα υπάρξει -δεν μπορω να σας πως αυτήν τη στιγμή το ποσό -αλλά σίγουρα θα υπάρξει μια συνεργασία σε σχέση και με τη συνδιαφήμιση, τη στοχευμένη συνδιαφήμιση με συγκεκριμένους tour operators. Επίσης, πιστεύουμε παρα πολυ στα ανταποδοτικά οφέλη από τα στοχευμένα ταξίδια με δημοσιογράφους, και με tour operators.όπου παρουσιάζοντάς τους ένα πακέτο, μια πρόταση πραγματικά αξιόλογη για τη χώρα μας αυτοί θα εχουν μια βιωματικη εμπειρια και επιστρέφοντας θα μπορούν να διαφημίσουν την Ελλάδα μέσα από τη δική τους ματια”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον περιορισμό του αριθμού πτήσεων από και προς την Ελλάδα και το αν θα ξαναρχίσουν πτήσεις της ΟΑ, η υφυπουργός απάντησε: “Μιλάτε για κανονικές πτήσεις. Γιατί τα τσάρτερς υπάρχουν και είναι αρκετά πιστεύω και υπαρχει, απ`ότι συζήτησα και με τους tour operators, αύξηση των πτήσεων σε πολλές περιοχές της χώρας μας και τη Θεσσαλονικη, αλλά και την Κρητη, την Αθήνα και τα νησιά μας και πραγματικά με έχουν διαβεβαιώσει ότι υπάρχει αύξηση και από τη δική τους πλευρά. Αν μιλάτε τώρα για κανονικές πτήσεις, αν μιλάτε για την πτήση Μόσχα – Αθήνα – Μόσχα, την κανονική πτήση που γίνεται μόνο με Αεροφλότ αυτήν τη στιγμή, ναι, πιστεύω και φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με το συναρμοδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Θα πω ότι είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Σηφουνάκη, τον αρμόδιο υπουργό για τα θέματα. Έχει γίνει ήδη μια κοινή επιτροπή, ούτως ώστε να έχουμε μια κοινή εθνική στρατηγική αερομεταφοράς. που θα βοηθήσει πάρα πολύ το τουριστικό μας προϊόν. Ναι, θα πρέπει να συζητήσουμε για την πτήση Μοσχα – Αθήνα, την κανονική πτήση, με Ολυμπιακή, Aegean. Υπάρχουν εξελίξεις στη χώρα μας σε σχέση με αυτές τις δύο αεροπορικές εταιρείες. Aρα να είστε σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση να εμπλουτίσουμε τις αεροπορικές μας πτησεις”.

Σε ενδεχόμενο συνεργασίας Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας με τη Ρωσική Εκκλησία για τον προσκυνηματικό τουρισμό, η υφυπουργός τόνισε ότι βασικός άξονας σε σχέση με τη ρωσική αγορά είναι ο θρησκευτικός τουρισμός “Κατ`αρχάς, πρεπει να γίνει ένας, ας τον πουμε, οδικός χάρτης για όλη την Ελλάδα (κάτι το οποίο γίνεται), που ακριβώς υπάρχει τι, κάτι το οποίο θα μπορεί ο εν δυνάμει τουρίστας και του θρησκευτικού τουρισμού να ξέρει τι δυνατοτητες έχει σε όλη την Ελλαδα, να απολαύσει ακριβώς αυτό που θα θελήσει από τον προσκυνηματικό τουρισμό και όποια άλλη δυνατότητα έχει. Οπότε. κατ’αρχάς αποτύπωση όλων των δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας σχετικά με θρησκευτικό τουρισμό και, βεβαίως, μια πολύ καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε σχέση με αυτόν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024