Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ. Κεφαλογιάννη: Οχι σπασμωδικές αποφάσεις στον τουρισμό
Δήλωση της υπεύθυνης τομέα Τουρισμού της ΝΔ

Ο. Κεφαλογιάννη: Οχι σπασμωδικές αποφάσεις στον τουρισμό

Η υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ύστερα από την κλειστή συνεδρίαση της 18ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στην οποία παρέστη και […]

Η υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ύστερα<...> από την κλειστή συνεδρίαση της 18ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στην οποία παρέστη και μίλησε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο ελληνικός τουρισμός, παρά το μέγεθος και την αδιαμφισβήτητη δυναμική του, δεν έμεινε ανεπηρέαστος από την οικονομική κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ζήτημα ευθύνης για τις πολιτικές δυνάμεις να αποφεύγουμε την ανούσια αντιπαράθεση “στην πλάτη” των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του τουρισμού. Ο τουρισμός με συμβολή 18% στο ΑΕΠ, δεν μπορεί παρά να αποτελεί κοινό στόχο και εθνική προτεραιότητα.

Η κρίση, διόγκωσε προβλήματα που προϋπήρχαν και δημιούργησε νέα, που επιβάλλουν δυναμική κινητοποίηση, προκειμένου να επιτευχθεί ένας τριπλός στόχος.
– Πρώτον: Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα του τουρισμού να λειτουργήσει ως όχημα εξόδου από την κρίση, απομακρύνοντας τον κίνδυνο ύφεσης και για άλλους συνδεδεμένους οικονομικούς κλάδους, όπως είναι η εστίαση, οι μεταφορές και η ψυχαγωγία.
– Δεύτερον: Να αυξηθεί η συμβολή του τουρισμού στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να επιδιωχθεί η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων μέσω επενδύσεων στον τουρισμό.
– Τρίτον: Να εξελίξει το τουριστικό πρότυπο και το προσφερόμενο προϊόν, έτσι ώστε η Ελλάδα να κερδίσει έδαφος σε σχέση με άλλους, πιο ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Και οι τρεις αυτοί στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, όπως :

  • Η επανίδρυση αυτόνομου Υπουργείου για τον Τουρισμό;
  • Η μετεξέλιξη του ΕΟΤ σε οργανισμό προώθησης του τουριστικού προϊόντος
  • Η βελτίωση των υποδομών και των δικτύων μεταφορών
  • Η άρση του “καμποτάζ” που απομακρύνει τα κρουαζιερόπλοια από την ελληνική αγορά

Παράλληλα, χρειάζονται μέτρα που αφορούν άμεσα την αγορά και δημιουργούν προϋποθέσεις επαναφοράς στην ανάπτυξη όπως …
– Η επιδότηση της εργασίας στον τουριστικό κλάδο,
– Η διάθεση κοινοτικών πόρων μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.
– Η στήριξη της καινοτομίας, της τεχνολογικής αναβάθμισης και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Όμως! Παρά την άμεσα επιβεβλημένη ανάγκη για τη λήψη μέτρων στήριξης, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα ενώπιον επιπρόσθετων δυσκολιών. Δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις επιδράσεις της κρίσης, αλλά και τις συνέπειες, που επιφέρει μια σειρά αψυχολόγητων επιλογών της Κυβέρνησης, όπως είναι η πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ. Σε μια περίοδο χαμηλής ρευστότητας και αυξημένης αβεβαιότητας εκείνο που θα περίμενε κανείς είναι αντισταθμιστικές πολιτικές στήριξης και όχι σπασμωδικές αποφάσεις.

Η κρίση δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει η κοινωνία, αλλά κυρίως η Πολιτεία, το μέγεθος και τη δυναμική της τουριστικής βιομηχανίας. Να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι απλώς ένας οικονομικός τομέας, αλλά είναι ο ηγετικός τομέας, που καταφέρνει να παραμένει ανταγωνιστικός, παρά τη δυσκολία της συγκυρίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024