Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσκεψη εργασίας της Ο. Κεφαλογιάννη στο Κάιρο
Αύξηση σε αφίξεις και έσοδα στην Αίγυπτο τα τελευταία 8 χρόνια

Επίσκεψη εργασίας της Ο. Κεφαλογιάννη στο Κάιρο

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Zoheir Garranah, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας […]

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ανταποκρινόμενη στην<...> πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Zoheir Garranah, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Κάιρο.

Επισκέφθηκε το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον υπουργό και στελέχη του Υπουργείου και του Οργανισμού Προώθησης και Προβολής της Αιγύπτου, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά.

Η Αίγυπτος κατάφερε, τα τελευταία 8 χρόνια, να έχει σταθερά αυξητικές τάσεις, τόσο στις αφίξεις, όσο και στα έσοδα από τον τουρισμό, εφαρμόζοντας ένα στρατηγικό πρόγραμμα που αναμένεται να την φέρει, στα αμέσως επόμενα χρόνια, σε ακόμα καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των αγορών.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος στηρίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: Την εκπαίδευση και το marketing. Δύο τομείς στους οποίους -όπως υπογράμμισε η κα Κεφαλογιάννη- θα πρέπει και η Ελλάδα να επενδύσει. Όχι μόνο για να ξεπεράσει τα προβλήματα της σημερινής κρίσης, αλλά και για να ανεβάσει τη θέση της στην παγκόσμια Τουριστική Αγορά.

Η Αίγυπτος, αν και ανταγωνίστρια χώρα, θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Ελλάδα και να αναπτύξει κοινές δράσεις στον τουρισμό. Κυρίως, μάλιστα, όσον αφορά στην προσέλκυση τουριστών από μακρινούς προορισμούς της Ανατολής (όπως η Κίνα και η Ιαπωνία) με ειδικά προγράμματα, που θα είχαν τη σφραγίδα των Υπουργείων Τουρισμού των δυο χωρών. Προγράμματα που θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε συνέργιες, όχι μόνο ξενοδοχείων, αλλά και πόλεων μέσω του μοντέλου της αδελφοποίησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024