Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΕνοικίαση αυτοκίνητων σε τουρίστες χωρίς διεθνές δίπλωμα οδήγησης
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκίνητων σε τουρίστες χωρίς διεθνές δίπλωμα οδήγησης

Ένα πρώτο βήμα της Κυβέρνησης για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την εισροή επισκεπτών της χώρας αποτελούν βεβαίως οι κινήσεις για τη διευκόλυνση έκδοσης της βίζας και την μείωση […]

Ένα πρώτο βήμα της Κυβέρνησης για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την εισροή επισκεπτών της χώρας αποτελούν βεβαίως οι κινήσεις για<…> τη διευκόλυνση έκδοσης της βίζας και την μείωση του κόστους της. Χρειάζονται όμως και άλλα μέτρα και καινοτόμες ή και τολμηρές αποφάσεις και βοήθεια σε όλους τους τουριστικούς κλάδους. τα παραπάνω υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ).

Ένα από τα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων είναι η αδυναμία του να νοικιάζει αυτοκίνητα σε τουρίστες εκτός χωρών ΕΕ που δεν έχουν διεθνές δίπλωμα οδήγησης. Πρόκειται για επισκέπτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ρωσία που έφθασαν στην χώρα μας χωρίς διεθνές δίπλωμα και που αδυνατούν να οδηγήσουν αφού, σύμφωνα με τα ισχύοντα, είναι ακάλυπτοι νομικά τόσο οι ίδιοι όσο και όποιος τους παραχωρήσει την χρήση αυτοκινήτου.

“Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε χρόνια τώρα” δηλώνουν επιχειρηματίες του κλάδου “αλλά φέτος πια με τις τόσο δύσκολες συνθήκες δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε πελάτες. Δεν μπορούμε ως επιχειρηματίες και ως χώρα να χάνουμε πολύτιμα έσοδα. Όποιος νοικιάσει αυτοκίνητο θα καταναλώσει βενζίνη, θα πληρώσει διόδια, θα δημιουργήσει κατανάλωση σε άλλες περιοχές, σε άλλες επιχειρήσεις. Μας είναι αδιάφορα αυτά τα έσοδα;”.

Σύμφωνα με τον ΣΤΕΕΑ πρόκειται για μια απαγόρευση χωρίς ουσία, αφού όποιος δεν έχει διεθνές δίπλωμα δε σημαίνει και ότι δεν ξέρει να οδηγεί – το εθνικό δίπλωμα είναι εκείνο που πιστοποιεί την ικανότητα προς οδήγηση και για αυτό εξ άλλου πρέπει απαραίτητα να συνοδεύει το διεθνές.

“Αλλά και η διαδικασία έκδοσης του διεθνούς διπλώματος έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα: Σε όλες τις χώρες αρκεί να πάει ο ενδιαφερόμενος οδηγός στις κατά τόπους λέσχες αυτοκινήτου (την αντίστοιχη ΕΛΠΑ) όπου θα επιδείξει το δίπλωμά του, τα στοιχεία του θα καταγραφούν στο έντυπο του διεθνούς διπλώματος, θα καταβάλλει το αντίστοιχο τίμημα και… αυτό είναι όλο. Ούτε κάποια θεωρητική ή πρακτική εξέταση, ούτε ιατρικές εξετάσεις, ούτε θεώρηση από κάποια δημόσια υπηρεσία.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν και για να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι σε αυτήν τη δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινά θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν οι ανάλογες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους τουρίστες στο διάστημα της πρόσκαιρης παραμονής τους στην χώρα μας να οδηγούν αυτοκίνητο με το εθνικό τους δίπλωμα – θα είναι σίγουρα για όφελος του τουρισμού μας – για όφελος της οικονομίας μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024