Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΟι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη συνεχίζουν να ανεβαίνουν
Αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago

Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη συνεχίζουν να ανεβαίνουν

Στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν το μήνα Μάϊο μέχρι και πέντε τοις εκατό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η τάση αύξησης ξενοδοχειακών τιμών συνεχίζει να είναι ανοδική από το μήνα Μάρτιο…

Στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν το μήνα Μάϊο μέχρι και πέντε τοις εκατό συγκριτικά με τον προηγούμενο<...> μήνα. Η τάση αύξησης ξενοδοχειακών τιμών συνεχίζει να είναι ανοδική από το μήνα Μάρτιο. Τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρουσιάζει η πόλη της Νυρεμβέργης με 39%, η Βαρκελώνη με 26% η Κύπρος με 20% και το Όσλο με 19%. Συγκριτικά με το Μάϊο του 2009 παρέμειναν οι τιμές σταθερές στα 120 ευρώ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr

Οι τιμές διανυκτέρευσης σε κάποιο ξενοδοχείο σε κάποια από τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις έχουν ανέβει το μήνα Μάϊο στα 120 ευρώ. Οι ταξιδιώτες πληρώνουν για ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο πέντε τοις εκατό πιο πολύ από τον μήνα Απρίλιο. Αυτές οι τιμές υποδεικνύουν μια συνεχή αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία από το μήνα Μάρτιο αυτής της χρονιάς. Εκδηλώσεις και εκθέσεις που γίνονται αυτό το μήνα στην Βαρκελώνη και το Όσλο καθώς και ο “Μουσικός Διαγωνισμός της Eurovision”, στέλνουν τις τιμές προς τα πάνω. Οι Γερμανοί ξενοδόχοι παρατήρησαν και αυτοί μια αύξηση της τάξης 5%- παραμένει παρ`όλα αυτά ο μέσος όρος τιμών στα 97 ευρώ, αισθητά κάτω από το μισό των ευρωπαϊκών τιμών. Κυρίως όμως στη Νυρεμβέργη αυξήθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων μιας και αυτήν την εποχή λαμβάνουν χώρα εκεί διεθνείς εκθέσεις.

Αύξηση τιμών σε πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις
Μαζί με τη Βαρκελώνη, την τουριστική μητρόπολη με την μεγαλύτερη αύξηση το μήνα Μάϊο, αυξησαν τις τιμές τους και άλλες μητροπόλεις. Στο Λονδίνο (170 ευρώ, αύξηση 9%), το Μπίρμινγχαμ (98 ευρώ, αύξηση 10%) και το Μάντσεστερ (109 ευρώ, αύξηση 10%) παρατηρείται αύξηση τιμών διανυκτέρευσης όπως επίσης και στο Δουβλίνο(106 ευρώ, αύξηση 10%). Στη Νις υπολογίζεται μια αύξηση 16% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (135 ευρώ). Στις αγαπημένες Σκανδιναβικές πόλεις της Κοπεγχάγης (143 ευρώ) και της Στοκχόλμης (151 ευρώ) ανέβηκαν οι τιμές διανυκτέρευσης κατά 10 και 11% αντίστοιχα.

Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μείωσαν τις τιμές τους κατά δύο τοις εκατό συγκριτικά με το μήνα Απρίλιο (μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών 96 ευρώ) ενώ τα ξενοδοχεία της Κύπρου τις αύξησαν κατά 20 τοις εκατό (μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών 110 ευρώ). Στην ελληνική πρωτεύουσα αυξήθηκαν οι τιμές κατά εφτά τοις εκατό από τον προηγούμενο μήνα, αλλά μειώθηκαν κατά τρία τοις εκατό σε σχέση με το Μάϊο του 2009. Στη Θεσσαλονίκη οι τιμές έπεσαν κατά 2% (μέσος όρος τιμών 99 ευρώ). Τα ξενοδοχεία της Κρήτης αυξάνουν τις τιμές τους (Χανιά, 10%, Ηράκλειο, 1%), με εξαίρεση το Ρέθυμνο, το οποίο έριξε τις τιμές των ξενοδοχείων κατά 2% (75 ευρώ ανά βραδιά για ένα δίκλινο). Η Πάρος αύξησε κατά 75% τις τιμές της συγκριτικά με το μήνα Απρίλιο (86 ευρώ ανα βραδιά), ενώ η Νάξος ανέβασε τις τιμές κατά 46% (58 ευρώ ανά βραδιά). Στη Μύκονο (μέσος όρος τιμών 98 ευρώ ανά βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο) και στη Ρόδο (μέσος όρος 71 ευρώ ανά βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο) παρατηρείται μείωση τιμών 7 και 1% αντίστοιχα. Τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας έριξαν και αυτά τις τιμές τους κατά δύο τοις εκατό (94 ευρώ μέσος όρος διανυκτέρευσης). Αυξημένες τιμές παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης κατά 27 τοις εκατό. Στην Κύπρο οι περισσότερες πόλεις αυξάνουν τις τιμές τους. Στην Λεμεσό ανέβηκαν οι τιμές συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα κατά 29% (μέσος όρος διανυκτέρευσης 154 ευρώ), στην Λάρνακα οι τιμές έφτασαν στα 81 ευρώ (αύξηση 27%) και στην Αγία Νάπα θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες μέσο όρο 87 ευρώ για μια διανυκτέρυση σε ένα δίκλινο δωμάτιο. Μόνο η Πάφος μείωσε τις τιμές της κατά 1%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024