Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ. Κεφαλογιάννη: Αδρανής και άβουλη η κυβέρνηση σε θέματα τουρισμού
Στάση παθητικότητας και μοιρολατρίας απέναντι στον τουρισμό

Ο. Κεφαλογιάννη: Αδρανής και άβουλη η κυβέρνηση σε θέματα τουρισμού

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μήνες τώρα η κυβέρνηση τηρεί στάση παθητικότητας και μοιρολατρίας απέναντι […]

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου,<...> κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μήνες τώρα η κυβέρνηση τηρεί στάση παθητικότητας και μοιρολατρίας απέναντι στον τουρισμό, που με συμβολή 18% στο ΑΕΠ θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην έξοδο της χώρας από την ύφεση. Μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών προέβη σε μια σειρά από ενέργειες που υπονομεύουν ευθέως, αντί να στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό. Η στάση αυτή είναι απολύτως ανεύθυνη. Η κρίση πλήττει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό και η κυβέρνηση παραμένει αδρανής και άβουλη, χωρίς κανέναν σχεδιασμό.

Έφτασε η στιγμή ο υπουργός Τουρισμού και η Κυβέρνηση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για θεσμικά ζητήματα, όπως η επανίδρυση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, η μετεξέλιξη του ΕΟΤ και τα γραφεία του στο εξωτερικό, όσο και για ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η διαχείριση της κρίσης στον ελληνικό τουρισμό, η αντιμετώπιση των αρνητικών δημοσιευμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού και η άρση του καμποτάζ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις για το χαμένο οκτάμηνο του ελληνικού τουρισμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταθέσαμε στη Βουλή επερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024