Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓΕΠΟΕΤ: Πλήρης απουσία της οργανωμένης Πολιτείας στον Πειραιά
Επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου

ΓΕΠΟΕΤ: Πλήρης απουσία της οργανωμένης Πολιτείας στον Πειραιά

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας απέστειλε η ΓΕΠΟΕΤ, διαμαρτυρόμενη για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων από τους απεργούς, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του. Η επιστολή κοινοποιείται στους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και τον πρόεδρο του ΕΟΤ, όπου…

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας απέστειλε η ΓΕΠΟΕΤ, διαμαρτυρόμενη για την ταλαιπωρία<...> που υφίστανται οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων από τους απεργούς, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του. Η επιστολή κοινοποιείται στους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και τον πρόεδρο του ΕΟΤ, όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων η πλήρης απουσία της οργανωμένης πολιτείας, με αποτέλεσμα να πλήττεται βάναυσα η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Επίσης τονίζεται ότι παρά το γεγονός της διατήρησης της ελληνικής σημαίας από την πλοιοκτήτρια εταιρεία στα δύο κρουαζιερόπλοια “Aqouamarine” και “Aegean Pearl”, και της απασχόλησης Ελλήνων ναυτικών στα πληρώματά της, τα δύο αυτά κρουαζιερόπλοια και οι 1.700 τουρίστες που φιλοξενούνται σε αυτά κρατήθηκαν ουσιαστικά όμηροι από τους απεργούς, μη μπορώντας να αποπλεύσουν για την προγραμματισμένη τους διαδρομή πριν τη λύση της απεργίας την 6η πρωινή της Τρίτης, ως τιμωρία γιατί προτίμησαν την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους.

Σημειώνεται ότι οι 1.700 περίπου τουρίστες διανυκτέρευσαν σε αθηναϊκά ξενοδοχεία. Υπογραμμίζεται επίσης ότι τόσο για τις δαπάνες διατροφής όσο και διαμονής δεν έχει ακόμη οριστεί ποιος θα τις επιβαρυνθεί, δεδομένου ότι τα τουριστικά γραφεία των αντιπροσώπων των tour operator δε φέρουν καμία ευθύνη. Εάν παρόλη την αλλαγή του προγράμματος επιτρεπόταν να επιβιβαστούν οι τουρίστες έστω και χωρίς να αποπλεύσουν τα κρουαζιερόπλοια, θα είχαν αποφευχθεί τα ανωτέρω έξοδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εξαιτίας της ταλαιπωρίας της Δευτέρας ο προορισμός Ρόδος δεν μπόρεσε να συμπεριληφθεί στα προγράμματα της κρουαζιέρας, με αποτέλεσμα η πλειονότης των τουριστών να απειλεί με αποζημιώσεις τους τour οperators, αφού μειώθηκε το πρόγραμμα του ταξιδίου. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ κ. Μάριος Τριβυζάς, σε πολλές περιπτώσεις οι αποζημιώσεις φθάνουν το σύνολο του πακέτου, προσθέτοντας ότι πέραν της ταλαιπωρίας των τουριστών και της πρωτοφανούς δυσφήμισης που θα ακολουθήσει, η Ελλάδα πλέον κινδυνεύει να βγει άμεσα από το χάρτη της κρουαζιέρας, δεδομένου ότι οι τour οperators θα αναγκαστούν να οδηγούν τον κόσμο σε προορισμούς όπου τηρείται το συμφωνηθέν πρόγραμμα και δε θα κινδυνεύουν με οικονομικές απώλειες.

Καταλήγοντας, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης η ΓΕΠΟΕΤ διερωτάται: “Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε πως ο ελληνικός τουρισμός είναι σε κρίση. Σας καλούμε να επέμβετε άμεσα για να σταματήσει η ανυποληψία, η απαξίωση για την χώρα μας και η κατρακύλα για τον ελληνικό τουρισμό. Εμείς οι Έλληνες πολίτες μίας ευνομούμενης πολιτείας σας παρακαλούμε να προστατέψετε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τον ελληνικό τουρισμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024