Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Ελβετοί τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα
Ρεκόρ των Ελβετών τουριστών στην Ελλάδα με 600.000 περίπου ταξιδιώτες

Οι Ελβετοί τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα

H μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “20minutes”, που διανέμεται δωρεάν στην Ελβετία, με τίτλο “Η Ελλάδα, που βρίσκεται σε κρίση, γοητεύει τους Ελβετούς” έγραψε ότι σύμφωνα με το περιοδικό “Cash” οι Ελβετοί […]

H μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “20minutes”, που διανέμεται δωρεάν στην Ελβετία, με τίτλο “Η Ελλάδα, που βρίσκεται σε κρίση, γοητεύει τους Ελβετούς”<...> έγραψε ότι σύμφωνα με το περιοδικό “Cash” οι Ελβετοί τουρίστες, παρά την οικονομική κρίση και τις απεργίες, αναμένεται να επισκεφθούν μαζικά φέτος την Ελλάδα. Ήδη τον περασμένο χρόνο ο αριθμός των Ελβετών τουριστών προς την Ελλάδα είχε σημειώσει ρεκόρ με 600.000 περίπου ταξιδιώτες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η διολίσθηση του ευρώ και οι οικονομικές δυσκολίες στην Αθήνα κάνει τους καταναλωτές να αναζητούν τις καλές ευκαιρίες. Εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Kuoni δεν αποκλείει τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα να προτείνουν τις επόμενες εβδομάδες προσφορές στα πακέτα της τελευταίας στιγμής. Επίσης η κυριακάτικη εφημερίδα Sonntag στο φύλλο της 6ης Ιουνίου με τίτλο “Αξίζουν οι διακοπές στην Ελλάδα” δημοσίευσε εκτενές άρθρο του Chris Winteler, που επισκέφθηκε την Κρήτη για τουριστικό ρεπορτάζ.

Ο δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι πολλοί Ελβετοί προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και αρκετοί από αυτούς είναι επί χρόνια σταθεροί επισκέπτες στην Κρήτη, όπου ζουν και Ελβετίδες παντρεμένες με Έλληνες. Ένα ζευγάρι από τη Βέρνη δηλώνει ότι επισκέπτεται την Κρήτη για να δείξει αλληλεγγύη προς τους Έλληνες, που χρειάζονται υποστήριξη σε αυτές τις ώρες ανάγκης και εκφράζει την ικανοποίησή του για την φιλοξενία στο νησί, αισθήματα που συμμερίζονται και άλλοι Ελβετοί τουρίστες.

Επίσης, σημειώνει ότι, ενώ έχουν μειωθεί οι κρατήσεις Γερμανών προς την Ελλάδα, οι Ελβετοί δείχνουν την ίδια προτίμηση προς τη χώρα μας όπως και πέρυσι, εκμεταλλευόμενοι το ισχυρότερο ελβετικό φράγκο και προσφορές κατά 20% φθηνότερες από πέρυσι. Περιγράφει επίσης την προσπάθεια του τουριστικού κλάδου για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρότι μεταφέρει και παράπονα ότι μερικά ξενοδοχεία για να εξοικονομήσουν χρήματα έχουν ρίξει την ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν και χρησιμοποιούν φθηνό εργατικό προσωπικό από τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης, που δεν είναι εκπαιδευμένο και δεν μιλά ξένες γλώσσες. Παράλληλα όμως διαπιστώνει ότι και οι τουρίστες τώρα ψάχνουν όλο και περισσότερο για ευκαιρίες, ακόμη κι αν πρόκειται για φθηνότερα μενού στα εστιατόρια του νησιού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024