Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑγωνία Σαμαρά για την τουριστική κίνηση της φετινής χρονιάς
Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας

Αγωνία Σαμαρά για την τουριστική κίνηση της φετινής χρονιάς

Την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, η σύσκεψη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και με συντονισμό της υπεύθυνης του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτού Ρεθύμνου…

Την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, η σύσκεψη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης<...> Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και με συντονισμό της υπεύθυνης του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτού Ρεθύμνου, κας Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Σαμαράς στην εισήγησή του εξέφρασε αγωνία για τη φετινή τουριστική κίνηση και υπογράμμισε την τεράστια σημασία του τουριστικού τομέα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Εκτός από μέλη του Τομέα, με πολυετή θητεία σε σημαντικά πόστα και καθοριστική προσφορά στον Τουρισμό, το λόγο πήρε και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μίλησε για την ανάγκη μιας εθνικής τουριστικής πολιτικής με ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας μπήκαν τα θεμέλια για τη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής Τουρισμού. Η ενιαία αυτή πολιτική θα έχει στόχο την ενθάρρυνση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, την προώθηση βιώσιμου και υπεύθυνου Τουρισμού, την ενίσχυση και προβολή της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού και την ένταξη του τουρισμού στα χρηματοδοτικά μέσα της Ε.Ε. Η εξέλιξη αυτή -όπως υπογράμμισε ο ίδιος- ανοίγει νέες προοπτικές και δυνατότητες για τον ελληνικό τουρισμό, υπό την προϋπόθεση να αξιοποιηθούν με σοβαρό και έγκαιρο σχεδιασμό.

Ακολούθησε η εισήγηση της κας Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε αναλυτικά τα σημερινά αδιέξοδα του τουριστικού τομέα. Κατηγόρησε ευθέως την Κυβέρνηση για αδράνεια και παθητικότητα απέναντι σε αυτά και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για έμπρακτη στήριξη του Τουρισμού έναντι της οικονομικής κρίσης. Έθεσε, επίσης, προς συζήτηση και επεξεργασία άξονες δράσης, όπως οι θεσμικές παρεμβάσεις, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η ποιοτική εκπαίδευση των τουριστικών επαγγελμάτων και η διείσδυση της τεχνολογίας στην παροχή υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτών, επισήμανε ότι μπορούν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, που -με τις κατάλληλες ενέργειες- θα μπορούσε να αποτελέσει ασφαλές όχημα εξόδου από την κρίση και να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη στάθηκε, για μια ακόμα φορά, στην αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την άρση του καμποτάζ. Μίλησε για την ελληνική πατέντα του «καμποτάζ με καμουφλάζ» και εξέφρασε την ανησυχία της για τις περαιτέρω απώλειες που θα υποστεί ο τουρισμός κρουαζιέρας και συνολικά η οικονομία, αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση προς την εφαρμογή της άρσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024