Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρωτήματα για την κάλυψη των δαπανών τουριστών που αναγκάζονται να παραμείνουν στη χώρα
Δήλωση της Ολγας Κεφαλογιάννη

Ερωτήματα για την κάλυψη των δαπανών τουριστών που αναγκάζονται να παραμείνουν στη χώρα

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού […]

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη<...> δήλωση:

“Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε ανταποκριτές Ξένου Τύπου δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλύψει τις δαπάνες που μπορεί να επιβαρύνουν τουρίστες, οι οποίοι που θα αναγκάζονται να παραμείνουν στη χώρα μας εξαιτίας απεργιών ή φυσικών καταστροφών.

Η σχετική είδηση μεταδόθηκε από τα περισσότερα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, καθώς και μέσω του διαδικτύου. Αναφορικά με την εξειδίκευσή της, πέρα από τη δήλωση του υπουργού δεν υπάρχει άλλη πληροφόρηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Όπως είναι αναμενόμενο, έχουν ήδη ανακύψει συγκεκριμένα ερωτήματα:
– Υπάρχει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα;
– Ποιες είναι οι περιπτώσεις που θα καλύπτονται;
– Ποια θα είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο επισκέπτης για να διεκδικήσει την κάλυψη;
– Από πότε και μέχρι πότε θα ισχύσει;
– Υπάρχει κάποιος μηχανισμός στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι τουριστικοί παράγοντες του εξωτερικού για να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα;

Επειδή δεν είναι ξεκάθαρο αν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο το οποίο να καλύπτει την πρωτοβουλία που ανέλαβε με τη δήλωσή του ο υπουργός, καταθέσαμε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Για μια ακόμα φορά ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό και όχι αόριστες θέσεις και εξαγγελίες που μόνο σύγχυση προκαλούν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024