Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑμερικανοί tour operators θα επενδύσουν στις ελληνικές διακοπές

Αμερικανοί tour operators θα επενδύσουν στις ελληνικές διακοπές

Μεγάλοι tour operators των ΗΠΑ βλέπουν πολύ θετικά την αναβάθμιση της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας καθώς εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην χώρα μας, σε συνάντηση που είχαν με τον […]

Μεγάλοι tour operators των ΗΠΑ βλέπουν πολύ θετικά την αναβάθμιση της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας καθώς<...> εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην χώρα μας, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στους Αμερικανούς tour operators αναφέρθηκε στα μέτρα αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, καθώς και στις ποιοτικά βελτιωμένες υπηρεσίες που προσφέρονται, όπως και στα έργα υποδομής, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο εξαιρετικό επενδυτικό κλίμα που υπάρχει και έκανε ειδική επισήμανση στην πολιτική αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ μέσω της ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα όπως ανέγερση – επέκταση, νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή, του Νομού Αττικής ανάπλαση όλης της παραλιακής ζώνης και άλλα.

Οι ξένοι επενδυτές βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου των μελών της Ένωσης tour operators των ΗΠΑ (USTOA<.>) που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Σε ανάλογες επαφές και συναντήσεις που είχαν τα μέλη της USTOA με εκπροσώπους της πολιτείας και των φορέων του τουρισμού διατυπώθηκε η άποψη πως για να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί το τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα είναι απαραίτητη η δημιουργία ειδικών τουριστικών "πακέτων" που θα διαφοροποιούν το προσφερόμενο "προϊόν".

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα μέλη της USTOA επισκέφθηκαν και τουριστικές περιοχές της Ελλάδος, όπως τις Κυκλάδες, την Χαλκιδική κ.α. και είχαν συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων.

Συναντήθηκαν επίσης με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Δ. Αβραμόπουλο ενώ το Σάββατο ο ΕΟΤ οργάνωσε προς τιμή τους ειδική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου. Ο πρόεδρος της USTOA κ. Robert E. Whitley δήλωσε στο TDN ότι "το ταξίδι αυτό βοήθησε στο να γνωρίσουμε το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας έτσι ώστε να μπορέσουμε να το προωθήσουμε περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα. Οι τιμές είναι καλές και το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας είναι πλέον αυτό που ζητάει ο Αμερικάνος. Η Ελλάδα, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει μεγάλη δημοσιότητα στις ΗΠΑ. Από αυτά που είδαμε μπορούμε πλέον να πείσουμε τους πελάτες μας τόσο για την βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών, όσο και για την ασφάλεια της Ελλάδας. Όπου πηγαίναμε η υποδοχή του κόσμου και των επαγγελματιών ήταν πολύ θερμή. Τα χρόνια που ακολουθούν η πορεία των αφίξεων από ΗΠΑ προς Ελλάδα θα είναι αυξητική."

Είναι χαρακτηριστικό ότι η USTOA επέλεξε την Ελλάδα για την πραγματοποίηση του συνεδρίου της μεταξύ 15 υποψηφίων χωρών. Στην απόφασή τους αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, στην οποία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο καθώς μεγάλος αριθμός Αμερικανών θα θελήσει να βρεθεί στην Ελλάδα και να παρακολουθήσει τους Αγώνες.

H USTOA έχει 61 μόνιμα μέλη, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 200 εταιρίες του χονδρεμπορίου τουρισμού των ΗΠΑ. Μέλη της USTOA είναι επίσης όλες οι αεροπορικές εταιρίες καθώς και οι εταιρίες κρουαζιέρας των ΗΠΑ. Τα μέλη της Ένωσης διακινούν κάθε χρόνο πάνω από 10 εκατ. τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και πραγματοποιούν κύκλο εργασιών 10 δισ. δολ. και πλέον.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024