Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚατάργηση της βίζας μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας
Αμοιβαία κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες των δύο χωρών

Κατάργηση της βίζας μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και της Τουρκίας, Βουκ Γέρεμιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα, υπέγραψαν στο Βελιγράδι, συμφωνία για την αμοιβαία κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους πολίτες των […]

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και της Τουρκίας, Βουκ Γέρεμιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα, υπέγραψαν στο Βελιγράδι,<...> συμφωνία για την αμοιβαία κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους πολίτες των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τη Σερβία επισκέπτεται τουρκική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Χθες το πρωί, υπεγράφησαν μία σειρά από διακρατικές συμφωνίες, που επιτρέπουν τη συμμετοχή τουρκικών εταιρειών στην κατασκευή έργων υποδομής.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή υπογραφής των σχετικών συμφωνιών, ο κ. Ερντογάν δήλωσε: “Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και οι επενδυτές πρέπει να αξιολογήσουν άμεσα τις δυνατότητες που προσφέρει η Σερβία και δεν αμφιβάλλω ότι το Βελιγράδι θα τους ανοίξει το δρόμο”.

Η αρμόδια υπουργός της Σερβίας για το Εθνικό Επενδυτικό Σχέδιο, Βέριτσα Καλάνοβιτς και ο κ. Νταβούτογλου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βελιγραδίου – Νότιας Αδριατικής (Διάδρομος 11) από την πόλη Λίγκ μέχρι το Τσάτσακ και από το Τσάτσακ μέχρι την Πόζεγκα.

Η κα Καλάνοβιτς υπέγραψε, επίσης, συμφωνία- πλαίσιο με εκπροσώπους τουρκικών κατασκευαστικών εταιριών για την ανακατασκευή του εθνικού οδικού δικτύου Μ-8 στο Σάντζακ, στη νοτιοδυτική Σερβία, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024