Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι τουρίστες και οι θαλάσσιες χελώνες προτιμούν τη Ζάκυνθο
Προσπάθεια δημιουργίας νοσοκομείου

Οι τουρίστες και οι θαλάσσιες χελώνες προτιμούν τη Ζάκυνθο

Τον κόλπο του Λαγανά φαίνεται να προτιμούν, εκτός από τους τουρίστες, και οι χελώνες caretta caretta περισσότερο από όποιοδήποτε άλλο μέρος σε όλη τη Μεσόγειο, τονίζει δημοσίευμα του BBC, μόνο που αναφέρει ότι αυτή η προτίμηση έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την προτίμηση και των τουριστών για το ίδιο μέρος…

Τον κόλπο του Λαγανά φαίνεται να προτιμούν, εκτός από τους τουρίστες, και οι χελώνες caretta caretta περισσότερο από όποιοδήποτε<...> άλλο μέρος σε όλη τη Μεσόγειο, τονίζει δημοσίευμα του BBC, μόνο που αναφέρει ότι αυτή η προτίμηση έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την προτίμηση και των τουριστών για το ίδιο μέρος.

Όπως λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, εδώ και 10.000 χρόνια ο κόλπος του Λαγανά είναι χώρος επώασης της χελώνας, όμως στις μέρες μας η αύξηση του τουρισμού θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση τους. Τι θέλουν οι χελώνες; Ησυχία και ηρεμία… τι θέλουν οι τουρίστες που μαζεύονται στο Λαγανά; Διασκέδαση και φασαρία…

Τώρα λοιπόν, μια ομάδα από Κέντρα για τη θαλάσσια ζωή, της Μεγ. Βρετανίας μαζί με κάποιες τοπικές οργανώσεις προσπαθούν να κτίσουν στην περιοχή ένα νοσοκομείο για τις πληγωμένες χελώνες. Πολλές φορές οι χελώνες πληγώνονται από τα καϊκια που προσπαθούν να τις πλησιάσουν ώστε οι τουρίστες να τις δουν ακόμα καλύτερα!

Το άρθρο ανήκει στην κ. Claudia Sermbezis και τονίζει ότι ο κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, ιδρυτής του Earth, sea and sky charity, προσπαθεί να ενημερώσει τους τουρίστες για τη ζημιά που συχνά άθελα τους προκαλούν στις χελώνες. Η προσπάθεια της δημιουργίας αυτού του νοσοκομείου για τις χελώνες θα γίνει σε συνεργασία με το Brighton Sea Life Center όπως τονίζει στο δημοσίευμα ο κ. Max Leviston.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι στο βίντεο που υπάρχει πάνω στο BBC παρουσιάζεται η παραλία όπου υπάρχουν 40 πληγωμένες χελώνες μπροστά στα μάτια δεκάδων τουριστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024