Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣυναντήσεις με τους πολιτκούς αρχηγούς για τον ΟΣΕ ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Οικολόγοι Πράσινοι

Συναντήσεις με τους πολιτκούς αρχηγούς για τον ΟΣΕ ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ, που αρχίζει αύριο, Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, οι Οικολόγοι Πράσινοι έστειλαν επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ζητώντας […]

Ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ, που αρχίζει αύριο, Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, οι Οικολόγοι Πράσινοι<...> έστειλαν επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ζητώντας συνάντηση μαζί τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι ρυθμίσεις για τον ΟΣΕ θα καθορίσουν για δεκαετίες το τοπίο των μεταφορών στη χώρα μας και, μαζί του, μια σειρά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα ζωτικής σημασίας. Διαστάσεις όπως η βιωσιμότητα των μεταφορών και η περιφερειακή ανάπτυξη, είναι ανεπίτρεπτο να παραγνωρίζονται στις αποφάσεις, ενώ κρίσιμες παράμετροι ελάχιστα έχουν ακουστεί στο δημόσιο διάλογο.

Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλ. Παπαρήγα, τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Α. Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη. Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Δ. Ρέππα έχει ήδη σταλεί από τις 19 Μαΐου, χωρίς απάντηση μέχρι τώρα.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε: “Μέσα από μισές αλήθειες και παραπλανητικά στοιχεία, το νομοσχέδιο προσπαθεί να αποκλείσει ακόμη και τη μελλοντική επαναλειτουργία των γραμμών που σχεδιάζεται να κλείσουν. Οι περιφέρειες που θα μείνουν χωρίς τρένο, θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές, τότε όμως θα είναι αργά για αποτελεσματικές αντιδράσεις. Έστω και τώρα λοιπόν, είναι σημαντικό να αναζητηθεί ένας ελάχιστος κοινός τόπος για στοιχειώδη βιωσιμότητα των μεταφορών στη χώρα μας και να μάθει η κοινή γνώμη τι πραγματικά συμβαίνει”.

Απεργία την Πέμπτη αποφάσισε η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών
Εν τω μεταξύ, η ΠΟΣ απορρίπτει στο σύνολό του το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών, γιατί κατά την εκτίμησή της, καταργεί και ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του δικτύου και των σημερινών δραστηριοτήτων.

Έσι, αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική πανσιδηροδρομική απεργία την προσεχή Πέμπτη, 14 του μηνός, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές πανσιδηροδρομικές απεργίες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024