Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ παγκόσμια ανάναμψη στην τουριστική βιομηχανία έχει ξεκινήσει
European Travel Commission

Η παγκόσμια ανάναμψη στην τουριστική βιομηχανία έχει ξεκινήσει

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την European Travel Commission, επιβεβαιώνεται ότι η παγκόσμια ανάκαμψη στην τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ανάκαμψη επεκτείνεται στην Ευρώπη, η οποία γνώρισε αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών ήδη από το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η αύξηση αυτή επιταχύνεται το τρίτο τρίμηνο του χρόνου…

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την European Travel Commission, επιβεβαιώνεται ότι η παγκόσμια ανάκαμψη στην τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σε εξέλιξη<...>. Η ανάκαμψη επεκτείνεται στην Ευρώπη, η οποία γνώρισε αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών ήδη από το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η αύξηση αυτή επιταχύνεται το τρίτο τρίμηνο του χρόνου -και παρά το ατυχές γεγονός για τις αερομεταφορές τον Απρίλιο, λόγω του σύννεφου της ηφαιστειακής τέφρας.

Αν και η ανάκαμψη των ταξιδιών στην Ευρώπη είναι ευρείας κλίμακας, ιδιαίτερα κερδισμένη είναι η δυτική Ευρώπη, ενώ η βόρεια Ευρώπη εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με πέρυσι.

Ορισμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί επωφελήθηκαν από τις ευνοϊκές συνθήκες της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Η Ρωσία και η Ιαπωνία εμφάνισαν μεγάλη αύξηση έως τώρα, με τις ΗΠΑ να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης τους τελευταίους μήνες. Η αναμενόμενη επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου ως ευρωπαϊκού προορισμού επίσης φαίνεται να βρίσκεται πρόσφατα σε καλό δρόμο.

Η αύξηση των επιβατών των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών ήταν σταθερή, από το κλείσιμο του εναέριου χώρου τον Απρίλιο έως σήμερα. Η ανάκαμψη στις τιμές των ξενοδοχείων, η οποία συνήθως αργεί μετά από κρίση, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς τα ποσοστά πληρότητας εξακολουθούν να σημειώνει κέρδη για τον ξενοδοχειακό κλάδο μέχρι και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έχουν γίνει αρκετά πιο αβέβαιες. Σε αυτό το αδύναμο περιβάλλον, οι κίνδυνοι είναι υψηλοί και τα νούμερα μπορούν εύκολα να αναθεωρηθούν προς τα κάτω.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024