Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΟικολόγοι Πράσινοι: Πολιτική απάτη με τα ελλείμματα του ΟΣΕ
90% χαμηλότερο το πραγματικό έλλειμμα του ΟΣΕ

Οικολόγοι Πράσινοι: Πολιτική απάτη με τα ελλείμματα του ΟΣΕ

Πλασματικό κατά 90% είναι το διαβόητο χρέος του “πλέον ζημιογόνου οργανισμού στην Ευρώπη”, όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τον ΟΣΕ. Εννιά από τα δέκα περίπου δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ποσά που προβλέπονται […]

Πλασματικό κατά 90% είναι το διαβόητο χρέος του “πλέον ζημιογόνου οργανισμού στην Ευρώπη”, όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τον ΟΣΕ. Εννιά από τα δέκα περίπου<...> δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ποσά που προβλέπονται ρητά από την ελληνική νομοθεσία των τελευταίων 40 χρόνων ως οφειλές του κράτους προς το σιδηρόδρομο.

Τα σχετικά στοιχεία, βασισμένα στο Ν.Δ. 1300/1972 και το Ν. 2671/1998, παρατίθενται αναλυτικά στο εξώδικο που επέδωσαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και στη διοίκηση του ΟΣΕ. Η ημέρα επιλέχθηκε συμβολικά για να συμπέσει με την προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ.

Οι διοικήσεις του ΟΣΕ έχουν νομική υποχρέωση:
– Να απαιτήσουν τα ποσά αυτά δικαστικά, μαζί με τους τόκους των δανείων που υποχρεώθηκε να πάρει ο Οργανισμός για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στα οικονομικά του.
– Να ενεργοποιήσουν τη δικαστική διαδικασία για τις δύο σχετικές αγωγές που είχαν κατατεθεί από τον ΟΣΕ κατά του Ελληνικού Δημοσίου το 1990 και 1992 και παραμένουν παγωμένες από τότε.
– Να αντιδράσουν στα δημοσιεύματα και στις δηλώσεις πολιτικών που δυσφημούν τον ΟΣΕ, εμφανίζοντάς τον με χρέος δεκαπλάσιο από το πραγματικό.
– Να εγγράψουν άμεσα και αναδρομικά στα λογιστικά βιβλία του Οργανισμού τις απαιτήσεις του κατά του Δημοσίου.

Το εξώδικο των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί το πρώτο βήμα για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, καθώς η παράλειψη των συγκεκριμένων ενεργειών αποτελεί διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.

Συμβολικά το εξώδικο υπογράφουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που στηρίζονται από τους Οικολόγους Πράσινους στις περιφέρειες που κινδυνεύουν να χάσουν τη σιδηροδρομική τους σύνδεση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024