Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιευκρινίζουν οι Μινωικές Γραμμές τις προθέσεις τους για ρευστοποιήσεις

Διευκρινίζουν οι Μινωικές Γραμμές τις προθέσεις τους για ρευστοποιήσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της, να ρευστοποιήσει τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, δίνουν οι Μινωικές Γραμμές, μετά από σχετικά δημοσιεύματα, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση […]

Διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της, να ρευστοποιήσει τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, δίνουν<...> οι Μινωικές Γραμμές<.>, μετά από σχετικά δημοσιεύματα, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας 'δεν απηχούν, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, τις επακριβείς προθέσεις της εταιρίας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα, κατασκευής οκτώ (8) υπερσύγχρονων πλοίων εξελίσσεται απρόσκοπτα, χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση και με τα πρώτα τρία υπερπολυτελή και ταχύτατα πλοία να έχουν ήδη παραληφθεί και δρομολογηθεί στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού αυτού προγράμματος, κατά πάγια τακτική της εταιρίας, καλύπτεται κατά 70% από τραπεζικό δανεισμό και κατά 30% από ίδια κεφάλαια.

Για την άντληση των ιδίων κεφαλαίων, οι Μινωικές Γραμμές προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Σε περίπτωση όμως που το επόμενο διάστημα δεν βελτιωθούν οι συνθήκες της χρηματιστηριακής αγοράς, η εταιρία έχει τη δυνατότητα και την ευελιξία της εναλλακτικής κάλυψης της ίδιας συμμετοχής της, μέσω της ρευστοποίησης ενός μέρους των συμμετοχών της σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Παράλληλα, η εταιρία προωθεί την προγραμματισμένη ανανέωση του στόλου της με την πώληση των παλαιών πλοίων που αντικαθίστανται από τα νέα υπερσύγχρονα σκάφη. Το F/B Ν. Καζαντζάκης έχει ήδη πωληθεί, ενώ θα ακολουθήσουν τα πλοία Κινγκ Μίνος και Ελ Γκρέκο, γεγονός που συναρτάται με την δρομολόγηση στη θέση τους των νεότευκτων σκαφών.

Αναφορικά με τη συμμετοχή στην Minoan<.> Flying Dolphins, οι Μινωικές Γραμμές δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένες να εξετάσουν αποκλειστικά και μόνο σοβαρές προτάσεις συνεργασίας με στρατηγικό επενδυτή, η συμμετοχή του οποίου θα βοηθήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια.

Ειδικά για την συμμετοχή των Μινωικών Γραμμών στην εταιρία FORTHnet, τονίζεται ότι, εάν τελικώς κριθεί σκόπιμη η ρευστοποίησή της, αυτή θα γίνει μόνο μέσα από την διαδικασία πώλησης πακέτου και όχι μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς. Οποιαδήποτε απόφαση για πώληση, θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση της FORTHnet, ώστε ο νέος μέτοχος να αποτελέσει σημαντικό στρατηγικό συνεργάτη που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρίας αυτής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024