Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και Mobile“Fair Search” εναντίον Google
ΙΤΑ Software

“Fair Search” εναντίον Google

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην αντιπαράθεση αρκετών από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά websites του κόσμου, με την προσπάθεια της Google να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας λογισμικού ΙΤΑ Software. Οι εταιρείες TripAdvisor, Expedia, Travelocity…

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην αντιπαράθεση αρκετών από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά websites του κόσμου, με την προσπάθεια της Google να αποκτήσει τον έλεγχο της<...> εταιρείας λογισμικού ΙΤΑ Software.

Οι εταιρείες TripAdvisor, Expedia, Travelocity, Kayak.com, Hotwire.com, Sabre, Sidestep και Farelogix ένωσαν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν την εξαγορά της ΙΤΑ Software από την Google, Inc., σχηματίζοντας τη συμμαχία με το όνομα Fair Search.

Όπως είναι γνωστό, η Google κατέθεσε, πρόσφατα, πρόταση εξαγοράς της εν λόγω εταιρείας, έναντι τιμήματος 700 εκατ. δολ. Η ΙΤΑ Software είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την μηχανή αναζήτησης αεροπορικών ναύλων που χρησιμοποιείται στην έρευνα από τα αντιτιθέμενα στην εξαγορά ταξιδιωτικά websites, αλλά και αρκετές αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, Continental Airlines, Southwest, US Airlines, Virgin κ.ά. Υπολογίζεται ότι η μηχανή αναζήτησης της ΙΤΑ εξυπηρετεί το 65% των online αναζητήσεων στις ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα θα είναι λοιπόν, όπως ισχυρίζεται η συμμαχία, ότι απειλείται ο ανταγωνισμός στην online αναζήτηση καθώς θα και θα υπάρχουν λιγότερες επιλογές για τον καταναλωτή στο μέλλον. Κατά συνέπεια, εάν η εξαγορά εγκριθεί τελικά οι καταναλωτές θα πρέπει στο μέλλον να αναμένουν υψηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, σχολιάζει η συμμαχία, η οποία μάλιστα έχει ανεβάσει και την ιστοσελίδα fairsearch.org στο Internet, όπου παραθέτουν τα επιχειρήματά τους, εναντίον της σχεδιαζόμενης εξαγοράς.

Από την πλευρά της η Google, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την τροπή που πήρε το θέμα και τη στάση που τηρούν οι εταιρείες που σχημάτισαν την συμμαχία, καθώς κατά δήλωση στελέχους της “η ΙΤΑ θα μας βοηθήσει να παρέχουμε καλύτερα αποτελέσματα στους χρήστες μας”. Η υπόθεση της εξαγοράς αυτής θα κριθεί από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024