Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςOι 10 καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων σε ευρωπαϊκές μητροπόλεις ιδανικές για shopping
Λίστα από 10 ξενοδοχεία από την trivago.gr

Oι 10 καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων σε ευρωπαϊκές μητροπόλεις ιδανικές για shopping

Πολλές μητροπόλεις της Ευρώπης δεν είναι διάσημες για τα αξιοθέατα τους και τα πολιτιστικά τους highlights. Είναι όμως γνωστές στους ταξιδιώτες ως ιδανικοί προορισμοί για αγορές και ψώνια. Η σύγκριση ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr παρουσιάζει δέκα ξενοδοχεία σε πόλεις της Ευρώπης- ιδανικές για αγορές, όπου οι ταξιδιώτες…

Πολλές μητροπόλεις της Ευρώπης δεν είναι διάσημες για τα αξιοθέατα τους και τα πολιτιστικά τους highlights. Είναι όμως γνωστές στους ταξιδιώτες ως<...> ιδανικοί προορισμοί για αγορές και ψώνια. Η σύγκριση ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr παρουσιάζει δέκα ξενοδοχεία σε πόλεις της Ευρώπης- ιδανικές για αγορές, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να διανυκτερεύσουν από 26 ευρώ ανά άτομο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και τη Βαρκελώνη να αγοράσουν ρούχα σχεδιαστών, αντίκες και πολύτιμα κοσμήματα, εξοικονομώντας λεφτά από τις διανυκτερεύσεις Τους. Δείτε τα 10 ξενοδοχεία, τα οποία ξεχώρισαν μέσα από τις αναφορές των ταξιδιωτών και βρίσκονται σε ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για αγορές:

1. Hotel Novotel Βουδαπέστη (Βουδαπέστη)
Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Novotel Budapest Centrum θα μείνουν σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Το Art Nouveau κτίριο, που χρονολογείται από το 1911, συνδυάζει την κομψή γοητεία περασμένων εποχών με τις σύγχρονες ανέσεις του σήμερα. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο προσκαλεί τους επισκέπτες του στο Klimt-Bar για ένα χαλαρωτικό κόκτειλ, ενώ το εστιατόριο “Cafe Palace” αποτελεί μια καλή πρόταση πριν από το Shopping-tour στην πόλη της Βουδαπέστης. Στο δρόμο Vaci Stra?e υπάρχουν πολυάριθμα κοσμηματοπωλεία, καταστήματα ομορφιάς και μπουτίκ. Ο κόσμος της διεθνούς μόδας φιλοξενείται στο Deak Ferenc Stassen. Μια επίσκεψη στο εκατό χρόνων εμπορικό κέντρο, αποτελεί must για κάθε επισκέπτη στη Βουδαπέστη.

2. Romance Hotel (Kωνσταντινούπολη)
Στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην ιστορική παλιά πόλη, βρίσκεται το κομψό ξενοδοχείο Romance Hotel. Το ξενοδοχείο υποδέχεται τους επισκέπτες του μέσα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι κλασσικά διακοσμημένα και σε ουδέτερους τόνους. Αξιοθέατα όπως η Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Η πόλη του Βοσπόρου είναι ένα ιδανικός προορισμός για ψώνια. Οι αγορές και τα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ. Η κεντρική αγορά της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στη λίστα όλων των ταξιδιωτών. Στο παζάρι της πόλης είναι παράδοση να διαπραγματεύονται οι επισκέπτες τις τιμές. Στο “Cehavir”, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, θα βρει κανείς όλα τις επώνυμες μάρκες και όλων των ειδών τα καταστήματα.

3. Hotel Henriette (Bερολίνο)
Το ξενοδοχείο Henriette υποδέχεται τους επισκέπτες του στο κέντρο του Βερολίνου. Τα 54 άνετα δωμάτια και το ινδικό εστιατόριο “Shezan” είναι ένα ήσυχο καταφύγιο στην περιοχή Spree, προστατευμένο από τον θόρυβο της γερμανικής μητρόπολης. Η κεντρική θέση του αριστοκρατικού και κομψού boutique ξενοδοχείου αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση της πόλης αλλά και για εξορμήσεις στα εμπορικά καταστήματα και μπουτίκ του Βερολίνου. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου και το Νησί των Μουσείων βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Όλα τα πολυτελή καταστήματα βρίσκονται στην Kurfurstendamm. Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα από πολλές διαφορετικές, γαστριμαργικές προτάσεις στον πέμπτο όροφο του διάσημου πολυκαταστήματος KaDeWe, στο τμήμα gourmet. Στη συνοικία Prenzlauer Berg υπάρχουν πολλές μικρές μπουτίκ, καφετέριες και γκαλερί.

4. Rubinstein Hotel (Kρακοβία)
Το ξενοδοχείο Rubinstein βρίσκεται στην ιστορική περιοχή “Kazimierz” στην Κρακοβία. Το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και αποτελείται από 27 μοναδικά επιπλωμένα δωμάτια και σουίτες. Στο παραδοσιακό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων κυριαρχούν μεσαιωνικά ζωγραφισμένα ταβάνια και ξύλινα έπιπλα αντίκες. Πολλά από τα αξιοθέατα της Κρακοβίας, όπως για παράδειγμα το εμπορικό κέντρο “Sukiennice”, βρίσκονται πολύ κοντά στην κεντρική αγορά. Μια βόλτα στο αναγεννησιακό κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα κάθε επισκέπτη. Στο μοντέρνο εμπορικό κέντρο “Kazimierz-Galerie” οι ταξιδιώτες θα βρουν όλες τις διεθνείς, μοντέρνες μάρκες. Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης είναι το “Galerie Krakowska”. Εδώ οι λάτρεις των αγορών έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από 270 καταστήματα.

5. Hotel Regencia Colon (Βαρκελώνη)
Στο κέντρο της Βαρκελώνης βρίσκεται το άνετο, city-hotel Regencia Colon. Στο ξενοδοχείο κυριαρχούν φωτεινά, ξύλινα πατώματα και floral σχέδια. Οι ταξιδιώτες μπορούν πολύ άνετα να ξεκινήσουν από εδώ την εξερεύνηση της καταλονικής πρωτεύουσας. Ο καθεδρικός ναός, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν στην πόρτα του ξενοδοχείου και η πολυσύχναστη λεωφόρος “La Rambla” είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Σε μήκος περίπου πέντε χιλιομέτρων υπάρχουν καταστήματα με σουβενίρ και υπαίθριους πάγκους. Ακόμα και στα στενά δρομάκια κρύβονται πολλές μικρές μπουτίκ. Οι επισκέπτες με ακριβά γούστα θα πρέπει να επισκεφθούν οπωσδήποτε την περιοχή “El Raval”. Εκεί θα βρει κανείς καταστήματα με είδη μουσικής καθώς και καταστήματα με εναλλακτική μόδα.

6. Hotel Tiara Park Atlantic Lisboa (Λισσαβώνα)
To ξενοδοχείο Tiara Park Atlantic είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Λισσαβώνας. Τα δωμάτια του κομψού, πεντάστερου ξενοδοχείου έχουν στυλ και χρώματα επηρεασμένα από τα στοιχεία του αέρα, της φωτιάς, της γης και του νερού, τα οποία έτσι όπως είναι αρμονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους, δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα μέσα στη φασαρία της πόλης. Μετά από μια κουραστική ημέρα αγορών στην πορτογαλική πρωτεύουσα το μπαρ “La Ganesh” αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για χαλάρωση. Για τους κυνηγούς των προσφορών η Λισσαβώνα είναι αγαπημένος προορισμός. Στον κεντρικό δρόμο Rua Augusta, είναι συγκεντρωμένα όλα τα καταστήματα. Οι επισκέπτες θα βρούν στο δρόμο αυτό επώνυμες, διεθνείς μάρκες αλλά και μικρές παραδοσιακές μπουτίκ με πολύ καλές προσφορές σε δερμάτινα είδη, κοσμήματα και παραδοσιακά σουβενίρ. Το εμπορικό κέντρο Colombo Shopping Center έχει 400 καταστήματα και 65 εστιατόρια και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου.

7. Andreola Central Hotel (Mιλάνο)
Το ξενοδοχείο Andreola Central Hotel είναι ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο στο κέντρο του Μιλάνου. Πολύτιμα, ξύλινα έπιπλα, βαριά υφάσματα και διακριτικά χρώματα δίνουν στα δωμάτια ένα κομψό χαρακτήρα. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου “Stradivarius”, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικά πιάτα όπως ριζότο και ριγκατόνι σπεσιαλιτέ με θέα προς την πόλη. Στο “Χρυσό τρίγωνο”, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους δρόμους Via Montenapoleone, Via Santa Andrea και Via della Spiga θα βρουν οι επισκέπτες όλες τις διεθνείς, πολυτελείς μάρκες. Ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της πόλης, ο Corso Buenos Aires, είναι γεμάτος με καταστήματα και μπουτίκ όλων των ειδών.

8. Hotel Champlain Paris (Παρίσι)
Ανάμεσα στην Μονμάρτη και στην Αψίδα του Θριάμβου βρίσκεται το ξενοδοχείο Champlain στο Παρίσι. Το κομψό αυτό ξενοδοχείο, το οποίο χτίστηκε στη δεκαετία του 1930 διαθέτει 51 μοντέρνα δωμάτια. Το τριών αστέρων ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται από απλότητα και από μοντέρνο design. Mε το μετρό, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο, μπορούν οι επισκέπτες να φτάσουν εύκολα και γρήγορα στα αξιοθέατα της πόλης. Για τους οπαδούς των αγορών ιδανικά είναι τα πολυκαταστήματα Galerie Lafayette και Printemps που βρίσκονται δεκαπέντε λεπτά με τα πόδια από την πόρτα του ξενοδοχείου. Στις εμπορικές στοές “Galerie Vivienne” και “Galerie Colbert” αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά όχι μόνο στα καταστήματα, αλλά και στην αρχιτεκτονική 19ου αιώνα, η οποία και τα χαρακτηρίζει.

9. Hotel Citizen M Amsterdam City (Aμστερνταμ)
Το ξενοδοχείο Citizen M Amsterdam City είναι ένα μοντέρνο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Aμστερνταμ. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου κάνουν check in σε ένα trendy lobby. Η μοντέρνα ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου αντανακλάται σε όλα τα δωμάτια του: σε καθένα από αυτά, οι ηλεκτρονικές συσκευές ελέγχονται μέσω οθόνης αφής. Το Aμστερνταμ αποτελεί παράδεισο για εξορμήσεις αγορών. Η πόλη αυτή προσφέρεται ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τα παπούτσια και τα exklusive ρούχα, αλλά ακόμα και τις αντίκες ή τα έργα τέχνης. Στην P.C. Hoofdstraat βρίσκονται όλες οι αποκλειστικές μπουτίκ σχεδιαστών, ενώ στην Kalverstraat θα κάνουν οι επισκέπτες πιο οικονομικές αγορές. Εδώ βρίσκονται και όλες οι διεθνείς αλυσίδες καταστημάτων. Όσοι έχουν μικρότερο προυπολογισμό για αγορές θα πρέπει να πάνε στην αγορά Albert Cuyp Markt, όπου θα βρουν εξαιρετικές προσφορές.

10. Church Street Hotel (Λονδίνο)
Το ξενοδοχείο Church Street Hotel στο νότιο Λονδίνο προσφέρει στους επισκέπτες τους μια νοτιο-αμερικάνικη ατμόσφαιρα. Φωτεινά χρώματα, φανταχτερά έπιπλα και μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία, όπως πίνακες και χρωματιστά φώτα, κυριαρχούν στο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Oι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να επισκεφθούν τις εμπορικές περιοχές του Λονδίνου με το μετρό ή με το λεωφορείο. Οι ταξιδιώτες θα βρουν στη διάσημη Oxford Street περισσότερα από 300 καταστήματα με καλές προσφορές ακόμα και για χαμηλότερους προυπολογισμούς. Καταστήματα διάσημων σχεδιαστών θα βρει κανείς στην New Bond Street. Μια επίσκεψη στην αγορά Camden Market αποτελεί χρέος όλων όσων επισκέπτονται το Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024