Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧωρίς μηχανικό για εγκρίσεις σχεδίων και ελέγχους έχει μείνει ο ΕΟΤ Θεσσαλίας
Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Χωρίς μηχανικό για εγκρίσεις σχεδίων και ελέγχους έχει μείνει ο ΕΟΤ Θεσσαλίας

Σε καταγγελία της προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, αλλά και τα ΜΜΕ, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αναφέρει: […]

Σε καταγγελία της προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας,<...> αλλά και τα ΜΜΕ, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αναφέρει:

“Σε δύσκολες εποχές για τον τουρισμό, σε εποχές που οι μικροξενοδόχοι και οι μεγαλοξενοδόχοι ψάχνουν σημεία να πιαστούνε για να σωθούνε, σε προεκλογική περίοδο που όλοι `στηρίζουν` τον τουρισμό, σε προεκλογική περίοδο που όλοι `φροντίζουν` για την αποκέντρωση και την γραφειοκρατία, σε προεκλογική περίοδο που όλοι `στηρίζουν` τους μικρούς, δείτε τι συμβαίνει Κύριοι αρμόδιοι του Υπουργείου, Κύριοι Υποψήφιοι που σε λίγες μέρες θα είστε οι άμεσοι εμπλεκόμενοι και πάρτε θέση, γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι τα γνωστά πολιτικά καραγκιοζιλίκια. Καταγγέλλουμε λοιπόν τα ακόλουθα:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ολόκληρης της Θεσσαλίας, είχε έναν μόνο Μηχανικό με αρμοδιότητα εγκρίσεων σχεδίων και ελέγχων.

Στη θέση αυτή δεν υπάρχει πλέον κανένας Μηχανικός, παρόλο το πλεονάζον δυναμικό Μηχανικών που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει στις Νομαρχίες. Επίσης δε φαίνεται να υπάρχει άμεση κάλυψη της θέσης, με άμεσο κίνδυνο ολόκληρη η Θεσσαλία στον τουρισμό, ενόψει του νέου αναπτυξιακού νόμου, ΕΣΠΑ κ.λπ., να χάσει όλες τις νέες επενδύσεις ή επενδύσεις βελτίωσης των ήδη υπαρχουσών μονάδων.

Η λύση να υποβάλλονται οι μελέτες στην ΠΥΤ Θεσσαλίας, η ΠΥΤ Θεσσαλίας να στέλνει τα σχέδια προς έλεγχο στην Αθήνα, να ελέγχονται εκεί και κατόπιν να επιστρέφουν στην ΠΥΤ Θεσσαλίας, θα οδηγήσουν τους επενδυτές στα αδιέξοδα πολύ παλαιοτέρων ετών με τα γνωστά προβλήματα της γραφειοκρατίας, του γρηγορόσημου και της διαφθοράς.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να πάρετε άμεσα θέση για το παραπάνω πρόβλημα ώστε να επιλυθεί σήμερα για να μην μπει αργότερα στις καλένδες και τα μόνιμα αιτήματα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024