Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι τουρίστες επιστρέφουν στην Ευρώπη
Προβλέψεις ειδικών και καθηγητών του Bournemouth University

Οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ευρώπη

Κορυφαίοι ειδικοί σε θέματα τουρισμού και ακαδημαϊκοί από το Σχολή Τουρισμού του Bournemouth University (BU) έχουν προβλέψει ότι η Ευρώπη θα ξαναγίνει επιλεγμένος προορισμός για τους τουρίστες. Μιλώντας στην World Travel Market την περασμένη εβδομάδα, ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης,…

Κορυφαίοι ειδικοί σε θέματα τουρισμού και ακαδημαϊκοί από τη Σχολή Τουρισμού του Bournemouth University (BU) έχουν προβλέψει ότι η Ευρώπη θα<...> ξαναγίνει επιλεγμένος προορισμός για τους τουρίστες.

Μιλώντας στην World Travel Market την περασμένη εβδομάδα, ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, ο καθηγητής Alan Fyall και ο καθηγητής Adam Blake, καθώς και ορισμένες από τις ηγετικές προσωπικότητες διεθνώς στον τομέα του τουρισμού, συμφώνησαν ότι μια αβέβαιη οικονομία, οι φορολογικές αυξήσεις στις αερομεταφορές και η ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσουν μελλοντικά τους Βρετανούς τουρίστες να επιλέγουν μικρότερες αεροπορικές διαδρομές και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων να γίνονται λιγότερο ελκυστικές.

Στη διάρκεια του BU Tourism Futures Forum, πρόεδρος του οποίου ήταν ο καθ. Δ. Μπούχαλης, ο καθηγητής Adam Blake σχολίασε ότι η αεροπορική βιομηχανία είναι πιθανό να επηρεαστεί στο μέλλον από μια περαιτέρω αύξηση στην “πράσινη” φορολογία και τις πιθανές αλλαγές στην υπάρχουσα φορολογία, γεγονός που θα οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος, το οποίο μετακυλίεται στον καταναλωτή.

Η ανάπτυξη της “staycations” -της τάσης παραμονής των Βρετανών να παραμένουν στη χώρα την περίοδο των διακοπών- θα μεγαλώσει, με αύξηση των διανυκτερεύσεων μίας βραδιάς, δήλωσε ο Philip Evans, National Strategy Manager της visitengland.org. Ο Evans σχολίασε ότι υπήρχε μια ανάγκη για παράταση της τουριστικής περιόδου στο Ην. Βασίλειο και χρειαζόταν περαιτέρω ανάπτυξη για τη βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων και τη μείωση των οδικών έργων κατά τη διάρκεια της “Bank Holiday” (εθνικής ορτής)

Ο Flo Powell, διευθυντής του Συνδέσμου Εμπειρογνωμόνων Κρουαζιέρας (ACE), τόνισε ότι το Ην. Βασίλειο βιώνει σημαντική αύξηση στην κρουαζιέρα, ιδιαίτερα όσον αφορά εκείνες προς τη βόρεια Ευρώπη, δεδομένου ότι προσφέρουν “value for money”. Οι διοργανωτές κρουαζιερών βλέπουν ότι οι καταναλωτές επιλέγουν τις κρουαζιέρες, γυρίζοντας την πλάτη στις αερομεταφορές

Ο Noel Josephides από την εταιρεία Sunvil, σχολίασε επίσης ότι θα γίνεται ολοένα και πιο δαπανηρό για τους τουρίστες να διανύουν μεγάλες αποστάσεις. “Χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία δε θα είναι πλέον φθηνές για να φτάσει κανείς μέχρι εκεί. Η Ευρώπη θα γίνει πλέον εμπορικός προορισμός”.

Η χρήση της τεχνολογίας και ειδικότερα η κοινωνική δικτύωση για την προώθηση του τουρισμού συζητήθηκε εκτενώς με πολλούς συμμετέχοντες, διερευνώντας το πως μπορούν να αναπτυχθούν οικονομικά αποδοτικές λύσεις για την προώθηση μέσω του Διαδικτύου.

Το πάνελ συζήτησε επίσης για τις ανησυχίες σχετικά με το πώς μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί πιέζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός αγοράς, καθώς προσπαθούν να μειώσουν τα γενικά τους έξοδα.

Τέλος, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι οι πτήσεις “no frills” έβλαπταν την τουριστική βιομηχανία, καθώς οι τουρίστες που μετακινούνται αεροπορικώς χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο για τη διαμονή τους ιδιωτικές κατοικίες και όχι ξενοδοχεία, μειώνοντας έτσι το ποσό των χρημάτων που διοχετεύεται στην τοπική οικονομία. Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση σχολίασαν επίσης το ότι είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στις συμφωνίες all-inclusive, καθώς οι τουρίστες μειώνουν τα έξοδά τους, ξοδεύοντας λιγότερα σε ξενοδοχεία και θέρετρα διακοπών

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024