Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤί συμβαίνει με τις κλινάμαξες του ΟΣΕ;
Οικολόγοι Πράσινοι

Τί συμβαίνει με τις κλινάμαξες του ΟΣΕ;

Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εξελίξεις με τις κλινάμαξες του ΟΣΕ, τα βραδινά τρένα με κρεβάτια. Οι πληροφορίες προέρχονται από το Σύνδεσμο Προσωπικού Εκμετάλλευσης Κλιναμαξών – Κλινοθεσίων […]

Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εξελίξεις με τις κλινάμαξες του ΟΣΕ, τα βραδινά τρένα με κρεβάτια. Οι πληροφορίες προέρχονται<...> από το Σύνδεσμο Προσωπικού Εκμετάλλευσης Κλιναμαξών – Κλινοθεσίων ΤΡΕΝΟΣΕ, που επικαλείται μάλιστα επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του Οργανισμού ότι οι ίδιοι πρόκειται να απολυθούν. Η κατάργησή τους φαίνεται πιθανή, ενόψει του προγράμματος περικοπών που προωθούνται το αμέσως επόμενο διάστημα με βάση το νομοσχέδιο για τον ουσιαστικό ακρωτηριασμό του ΟΣΕ, που ψηφίστηκε στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου. Υπηρεσίες με κλινάμαξες, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, λειτουργούν σήμερα στις γραμμές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Αθήνα-Σόφια και Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη.

“Η προοπτική να καταργηθούν ακόμη και υπηρεσίες με μεγάλη ζήτηση, όπως αυτές των νυκτερινών γραμμών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι. “Αν επαληθευθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό βήμα υποβάθμισης του σιδηροδρόμου στη χώρα μας, καθώς τα δρομολόγια αυτά καλύπτουν υπηρεσίες που δε μπορούν να προσφερθούν ούτε από το αυτοκίνητο ούτε από το αεροπλάνο. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι να διακοπεί η λειτουργία τους, αλλά:
– Να βελτιωθεί το επίπεδο και η ποιότητα των υπηρεσιών, που σήμερα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.
– Να αναδιοργανωθούν ώστε να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην οικονομική εξυγίανση του σιδηροδρόμου.
– Να καλύψουν και άλλες διαδρομές όπου μπορεί να υπάρχει ζήτηση.
– Να επεκταθεί και πέρα από τον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης η δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι σε καιρούς κρίσης το τρένο δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά απαραίτητη διέξοδο. Ζητάμε λοιπόν από τους αρμόδιους μια σαφή τοποθέτηση για το μέλλον των νυκτερινών δρομολογίων του ΟΣΕ, αλλά και των εργαζομένων τους. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του σιδηροδρόμου και τη βιωσιμότητα των μεταφορών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024