Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΧειμερινόςΧιονοδρομικά κέντρα Β. Ελλάδας: Εν αναμονή του πρώτου χιονιού
Οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό

Χιονοδρομικά κέντρα Β. Ελλάδας: Εν αναμονή του πρώτου χιονιού

Τα πρώτα χιόνια αναμένουν με ανυπομονησία οι αρμόδιοι του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα. Οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και η επίσημη έναρξη της χρονιάς θα γίνει […]

Τα πρώτα χιόνια αναμένουν με ανυπομονησία οι αρμόδιοι του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα. Οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό<...> και η επίσημη έναρξη της χρονιάς θα γίνει με την έλευση του χιονιού. “Είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες εργασίες και πλέον περιμένουμε μόνο την έλευση του χιονιού. Θα ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο για τους επισκέπτες, αμέσως μόλις έχουμε επαρκή χιονόπτωση. Ελπίζουμε πως αυτό θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού, κ. Θωμάς Αποστόλου στο ΑΠΕ/ΜΠΕ. Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, μπορεί το χιόνι να μην έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του, όμως τα πρώτα μηνύματα για την παρουσία του κόσμου είναι θετικά, καθώς παρά την οικονομική κρίση είναι αυξημένη η ζήτηση στις κρατήσεις των δωματίων, σε ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες.

Ανεξάρτητα με το αν θα χιονίσει ή όχι θα ξεκινήσει, το Σάββατο, η χειμερινή σεζόν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας του νομού Γρεβενών. Οι υπεύθυνοι περιμένουν, πάντως, να επαληθευτούν οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που προβλέπει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στα ορεινά της χώρας, ώστε να μπορέσουν οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων να γεμίσουν τις πλαγιές του βουνού.

Στα Τρία – Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, η επίσημη έναρξη θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. “Μέχρι τώρα ήμασταν προβληματισμένοι από την έλλειψη του χιονιού. Ελπίζω ότι οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν αυτές τις ημέρες και θα ανοίξουμε την επόμενη εβδομάδα για τους επισκέπτες”, πρόσθεσε ο αρμόδιος, κ. Χρήστος Παππάς στο πρακτορείο.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινούνται και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, που έχουν ολοκληρώσει εδώ και καιρό τις απαραίτητες εργασίες και με την έλευση του χιονιά θα αρχίσουν να υποδέχονται τους επισκέπτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024