Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗ πολιτισμική και τουριστική συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας στο πλαίσιο του Πολιτισμού της Αλληλεγγύης
Διεθνές συμπόσιο στην Αθήνα

Η πολιτισμική και τουριστική συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας στο πλαίσιο του Πολιτισμού της Αλληλεγγύης

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, διοργανώνεται στην Αθήνα διεθνές συμπόσιο, με θέμα “Η πολιτισμική και τουριστική συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας, στο πλαίσιο του Πολιτισμού της Αλληλεγγύης”. Η εκδήλώση πραγματοποιείται στην αίθουσα “Ερμής” […]

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, διοργανώνεται στην Αθήνα διεθνές συμπόσιο, με θέμα “Η πολιτισμική και τουριστική συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας, στο πλαίσιο του<...> Πολιτισμού της Αλληλεγγύης”. Η εκδήλώση πραγματοποιείται στην αίθουσα “Ερμής” του ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα του συμποσίου, χαιρετισμούς και ομιλίες θα πραγματοποιήσουν -μεταξύ άλλων- ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και ο κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, πρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι συνεδρίες θα εξετάσουν τα θέματα:

  • “Πολιτισμική και Διαμουσειακή Συνεργασία” (με εισηγητές τους κ.κ. Ilber Ortayli, διδάκτωρ, καθηγητή Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Galatasaray της Κων/λης και Bilkent της Αγκυρας, διευθυντής του Topkapi, Υπουργείο Πολιτισμού, Περικλή Λύτρα, καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας, αν. προϊστάμενο Τμ. Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ελένη Μπολιάκη, επίκ. καθηγήτρια Τμ. Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και
  • “Τουρισμός, Αειφόρος Ανάπτυξη και Διαπανεπιστημιακές σχέσεις” (με εισηγητές τους κ.κ. Hasan Koni, διδάκτωρ, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Bahcesehir, Γρηγόρη Τσάλτα, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, διευθυντή του Περιβαντολλογικού Κέντρου του Παντείου Πανεπιστημίου, Χρήστο Καραγιάννη, διδάκτωρ, λέκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, διδάκτωρ, λέκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ακόμη, θα γίνουν και παρουσιάσεις ελληνικών μουσείων, του , του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης (Μουσείο Μπενάκη) και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Ανδρου, Ίδρυμα Γουλανδρή.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024