Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΕΔΔΕ: Οχι στην υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των εταιρειών επιπλωμένων κατοικιών έως και 10 δωματίων
Καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

ΣΕΕΔΔΕ: Οχι στην υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των εταιρειών επιπλωμένων κατοικιών έως και 10 δωματίων

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενμοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει, όπως υποστηρίζει η συνομοσπονδία, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα της μη εξαίρεσης…

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενμοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει, όπως<...> υποστηρίζει η συνομοσπονδία, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα της μη εξαίρεσης των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών, με δυναμικό έως και 10 δωματίων, από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, αντίστοιχης δυναμικότητας.

Αντίθετα, το υπουργείο ετοιμάζεται να καταθέσει νομοθετική διάταξη στις αρχές του 2011, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε. οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων.

Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών, με δυναμικό έως και 10 δωματίων, από το σχετικό νόμο και απαιτεί την άμεση ένταξή τους, προκειμένου να τύχουν ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης.

Πολύ δε περισσότερο, καταγγέλλει το υπουργείο που με την τακτική του καθιστά αυτομάτως λιγότερο ανταγωνιστικές αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» ταυτόσημες επιχειρήσεις που ανήκουν στον ίδιο κλάδο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024