Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗ πολιτισμική και τουριστική συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας στο πλαίσιο του πολιτισμού της αλληλεγγύης
Συμπόσιο-πρωτοβουλία της ΜΚΟ, Αιγαίου Πολιτεία

Η πολιτισμική και τουριστική συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας στο πλαίσιο του πολιτισμού της αλληλεγγύης

Στις 18 Δεκεμβρίου 2010 διεξήχθη στην Αθήνα το διεθνές συμπόσιο για την “Πολιτισμική και Τουριστική Συνεργασία Ελλάδος – Τουρκίας”. Η διοργάνωση υπήρξε πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αιγαίου Πολιτεία, που […]

Στις 18 Δεκεμβρίου 2010 διεξήχθη στην Αθήνα το διεθνές συμπόσιο για την “Πολιτισμική και Τουριστική Συνεργασία Ελλάδος – Τουρκίας”. Η διοργάνωση υπήρξε<…> πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αιγαίου Πολιτεία, που μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάδειξη νέων πλαισίων πολιτισμικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους συνέδρους η πρόεδρος της ΜΚΟ Αιγαίου Πολιτεία, κα Μαριάννα Ζιμπάρα, τόνισε ότι η σύγχρονη μορφή διακυβέρνησης παραπέμπει σε νέες μορφές αναπτυξιακής και λειτουργικής δημοκρατίας και υπογραμμίζει μια νέα σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ κεντρικής εξουσίας και κοινωνίας αδιανόητης πριν από λίγα χρόνια. <ι>”Ιδιαίτερα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η συνεργασία κοινωνίας πολιτών και θεσμικών πολιτικών φορέων στο πλαίσιο αναζήτησης νέων μορφών οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας καθίσταται αναγκαία και επίκαιρη όσο ποτέ. Αποτελεί και διακηρυγμένο στόχο της παρούσης Ελληνικής Κυβερνήσεως και προσωπικά του πρωθυπουργού, αφενός ένας διευρυμένος ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, αφετέρου της ανάδειξης νέων μορφών οικονομικής και πολιτισμικής συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας, γεγονός που αποδεικνύεται από τη στήριξη του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και του Διπλωματικού Γραφείου του υπουργού Πολιτισμού και την εκπροσώπηση του Υπουργείου Πολιτισμού στις εργασίες του διεθνούς συμποσίου”.

Στο διεθνές συμπόσιο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα των δύο χωρών, όπως ο κ. Ilber Ortayli, καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Galatasaray της Κωνσταντινούπολης και Bilkent της Αγκυρας και διευθυντής του Μουσείου Topkapi, καθώς και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Bahcesehir κ. Hasan Koni. Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απεύθυναν προς τους συνέδρους μεταξύ άλλων ο εξ. κ. Hasan Gogus, Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρέμεινε μέχρι το πέρας των εργασιών.

Σημειώνεται ότι το συμπόσιο αποτελεί τον προπομπό της διοργάνωσης διεθνούς συνεδρίου για τον Θρησκευτικό Τουρισμό, που θα διεξαχθεί στην Καππαδοκία κατά τη διάρκεια του 2011.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024