Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός Τουρισμός1.300 αιτήσεις για μετατάξεις από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αβεβαιότητα επικρατεί στους εργαζομένους του ΟΣΕ

1.300 αιτήσεις για μετατάξεις από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κλίμα αβεβαιότητας για το εργασιακό ή και το συνταξιοδοτικό τους μέλλον, επικρατεί στους πάνω από 2.500 υπαλλήλους του ΟΣΕ, οι οποίοι είτε πρόκειται να μεταταγούν, είτε πρόκειται να διασφαλίσουν σε […]

Κλίμα αβεβαιότητας για το εργασιακό ή και το συνταξιοδοτικό τους μέλλον, επικρατεί στους πάνω από 2.500 υπαλλήλους του ΟΣΕ, οι οποίοι είτε πρόκειται να μεταταγούν<...>, είτε πρόκειται να διασφαλίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καθώς δε γνωρίζουν ακριβώς ποιο θα είναι το τοπίο που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και στα οποία, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, υπάρχουν ακόμη πολλές ασάφειες που θα πρέπει να διευκρινιστούν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) κ. Θανάσης Λεβέντης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 1.300 αιτήσεις για μετατάξεις και συγκεκριμένα 900 από τον ΟΣΕ και 400 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η πλειονότητα των αιτήσεων προέρχεται από υπαλλήλους που εργάζονταν μέχρι πρότινος σε δρομολογιακές γραμμές που κλείνουν, όπως της Πελοποννήσου και της Βόρειας Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, έχουν υποβάλει αίτηση εξόδου από την υπηρεσία περίπου 400 άτομα, τα οποία έχουν ήδη κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ άλλα 250 άτομα πρόκειται να τα κατοχυρώσουν το επόμενο εξάμηνο. Για αυτούς, ο κ. Λεβέντης είπε ότι ήδη έχουν έλθει σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ώστε αν είναι δυνατόν να μη μεταταγούν και χάσουν ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών.

Σε ό,τι αφορά στην κατάργηση δρομολογίων κυρίως στη Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο χαρακτήρισε λάθος, καθώς θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του Οργανισμού, ενώ μένουν χωρίς δουλειά εκατοντάδες εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο δίκτυο της Πελοποννήσου, που καταργούνται πολλά δρομολόγια, απασχολούνταν περίπου 600 άτομα. Ο πρόεδρος της ΠΟΣ πρότεινε επίσης να εκμεταλλευτεί ο ΟΣΕ τοπικά δρομολόγια, όπως αυτό προς το Ναύπλιο για τουριστικούς και άλλους λόγους.

Σχετικά με τις αποδοχές των εργαζομένων ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε αποφασισμένος να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με την πρόταση που υπάρχει, οι μειώσεις αναμένεται να κυμανθούν από 25% έως 45%, αν και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, ώστε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. Τόνισε ιδιαίτερα ότι οι μειώσεις των μισθών συμπαρασύρουν και τις αποδοχές όσων πρόκειται να βγουν στο μέλλον στη σύνταξη. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατατεθούν προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα το προεδρείο της ΠΟΣ συναντάται με τη διοίκηση του ΟΣΕ, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορά τους εργαζόμενους, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση και με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024