Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚοινές περιπολίες Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών στο τουριστικο Μπάνσκο
Υπογραφή συμφωνίας

Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών στο τουριστικο Μπάνσκο

Υπογράφηκε χθες (24/01/2011), στο Μπάνσκο Βουλγαρίας, από το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Kalin Georgiev και τον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ιωάννη Ραχωβίτσα, το σχετικό κείμενο […]

Υπογράφηκε χθες (24/01/2011), στο Μπάνσκο Βουλγαρίας, από το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Kalin Georgiev και τον<...> υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ιωάννη Ραχωβίτσα, το σχετικό κείμενο για κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στο Μπάνσκο Βουλγαρίας.

Ήδη από 17-01-2011 δύο (2) Έλληνες αστυνομικοί βρίσκονται στο Μπάνσκο και περιπολούν από κοινού με Βούλγαρους συνάδελφούς τους. Συνολικά, από την Ελληνική Αστυνομία, θα διατεθούν, έως την 15-03-2011, έξι αστυνομικοί – από δύο (2) κάθε φορά – τις ακόλουθες χρονικές περιόδους:
α) Περίοδος από 17.01.2011 έως 06.02.2011,
β) Περίοδος από 07.02.2011 έως 27.02.2011,
γ) Περίοδος από 28.02.2011 έως 15.03.2011.

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε μετά από πρόταση των Βουλγαρικών Αρχών, επειδή συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό Ελλήνων τουριστών. Οι Έλληνες αστυνομικοί που διατίθενται για κοινές περιπολίες στην περιοχή αρμοδιότητας του Περιφερειακού Αστυνομικού Τμήματος του Μπάνσκο, εκτελούν υπηρεσία με τις στολές, που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, και δε φέρουν οπλισμό.

Κύριο καθήκον τους είναι να επιλαμβάνονται σε περιστατικά που αφορούν Έλληνες πολίτες, ασκώντας τις αρμοδιότητές τους υπό την καθοδήγηση και την παρουσία Βούλγαρων αστυνομικών, στο πλαίσιο της πρόληψης της εγκληματικότητας.

Ο θεσμός των “κοινών περιπολιών” Ελλάδας και Βουλγαρίας αποτελεί υλοποίηση της πολιτικής βούλησης των δύο χωρών για ενίσχυση και ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας τους, όπως διατυπώθηκε στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών στις 27-07-2010, στην Μπογιάνα της Βουλγαρίας.

Επίσης, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο θεσμός αυτός προβλέπεται σε Απόφαση Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το έτος 2008.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του κειμένου για τις κοινές περιπολίες, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε, μεταξύ άλλων: “…Από αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου στα μέσα Μαρτίου, οι Έλληνες επισκέπτες θα αισθάνονται εδώ πολύ οικεία. Σε καθημερινή βάση, Έλληνες ένστολοι αστυνομικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων μιλούν και τη βουλγαρική γλώσσα, θα περιπολούν από κοινού με τους Βούλγαρους συναδέλφους σε όλη την περιοχή του Μπάνσκο, έτοιμοι να παράσχουν οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί.

Το σημερινό επίτευγμα, αποτελεί μέρος μιας διευρυμένης προσπάθειας της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για άμεση και ουσιαστική συνεργασία με τις Βουλγαρικές Αρχές, για την πρόληψη της εγκληματικότητας, την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Η συνεργασία αυτή είναι η πιλοτική απαρχή, ενός ευρύτερου σχεδιασμού, που στόχο έχει και την εξάπλωση του θεσμού των «κοινών περιπολιών» στις δύο χώρες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο κάθε φορά.

Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία μας εδώ, θα είναι άρτια και συντονισμένη. Το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς που διακατέχει όλους τους Αστυνομικούς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση, θα επαληθευτεί για άλλη μία φορά και θα αποδώσει καρπούς…”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024