Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυμφωνία Alitalia – Solena για παραγωγή βιοκαυσίμων από αστικά απόβλητα
Μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων σε καύσιμα

Συμφωνία Alitalia – Solena για παραγωγή βιοκαυσίμων από αστικά απόβλητα

Συμφωνία για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα υπέγραψαν χθες η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia και ο αμερικανικός όμιλος Solena. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην ανακοίνωσή τους, […]

Συμφωνία για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα υπέγραψαν χθες η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia και ο αμερικανικός όμιλος<...> Solena.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες διευκρίνισαν ότι υπογράφηκε επιστολή πρόθεσης για τη μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων σε σημαντικό μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιεί η Alitalia. Οι δύο πλευρές στοχεύουν να μετατρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ετησίως στερεών αστικών αποβλήτων σε βιοκαύσιμο που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 96%» σε σχέση με την κηροζίνη. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο όμιλος Solena επιτρέπει την αεριοποίηση σε υψηλές θερμοκρασίες των αποβλήτων πριν την υγροποίηση αυτού του αερίου για χρήση του ως καύσιμο στα αεροσκάφη.

Η συμφωνία αυτή ήταν η δεύτερη που εξασφάλισε ο αμερικανικός όμιλος με αεροπορική εταιρεία, καθώς το Φεβρουάριο του 2010 είχε συμφωνήσει με την British Airways για τη δημιουργία εργοστασιακής μονάδας, με στόχο την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων που θα χρησιμοποιήσει ο βρετανικός αερομεταφορέας για το στόλο του μετά το 2014. Η μονάδα αυτή θα παράγει 73 εκατ. λίτρα καυσίμου ετησίως, από 500.000 τόνους αστικών στερεών αποβλήτων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024