Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΔιακοπές all-inclusive: Μεγάλα τα ποσοστά αρρώστιας των τουριστών

Διακοπές all-inclusive: Μεγάλα τα ποσοστά αρρώστιας των τουριστών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής τουριστικής εφημερίδας TTG, οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι οι διακοπές με το σύστημα all-inclusive πολύ συχνά εγκυμονούν κινδύνους για αρρώστιες στους τουρίστες. Η Ένωση Καταναλωτών […]

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής τουριστικής εφημερίδας TTG, οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι οι διακοπές με το σύστημα all-inclusive<.> πολύ συχνά εγκυμονούν<...> κινδύνους για αρρώστιες στους τουρίστες.

Η Ένωση Καταναλωτών της Μεγάλης Βρετανίας αποκάλυψε ότι σύμφωνα με έρευνες της οι τουρίστες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αρρωστήσουν όταν ταξιδεύουν με 'πακέτα' παρά όταν κάνουν από μόνοι τους τις κρατήσεις. Οι στατιστικές αναφέρουν ότι ένας στους πέντε ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα all-inclusive αρρωσταίνει, με κυριότερη ενόχληση της στομαχικές διαταραχές.

Η εφημερίδα TTG δημοσιεύει τις δέκα περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά τουριστών που αρρώστησαν σε ξενοδοχεία all-inclusive: Περού 66%
Κένυα 48%
Ινδία 41%
Δομινικανική Δημοκρατία 39%
Αίγυπτος 34%
Τυνησία 32%
Μεξικό 32%
Κίνα 30%
Ρωσία 28%
Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν την πιο στενή παρακολούθηση της υγιεινής των τροφίμων, και όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Patricia Yates του Holiday Which, 'οι μπουφέδες στα ξενοδοχεία all-inclusive διατηρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα'.

Ο διευθυντής υγιεινής και ασφάλειας του Thomson κ. Colin McGregor ανέφερε ότι 'Διαθέτουμε περισσότερο χρόνο στον έλεγχο των ξενοδοχείων all-inclusive, γιατί ανήκουν σε υψηλή κατηγορία κινδύνου. Κάνουμε κάθε χρόνο εκτεταμένους ελέγχους. Οι φετινές οδηγίες του FTO, Federation of Tour Operators, θα βοηθήσουν πολύ, μιας και καθιερώνουν τις ίδιες προδιαγραφές για όλα τα ξενοδοχεία.'

Ένα υπεύθυνο στέλεχος από την γνωστή αλυσίδα all-inclusive Sandals ανέφερε ότι η υγιεινή των τροφίμων είναι υψηλής προτεραιότητας ζήτημα και οι έλεγχοι είναι συνεχής.

Οι κρουαζιέρες, και ιδίως αυτές στα ποτάμια, έχουν ποσοστό αρρώστων επιβατών που φθάνει το 21%, και σύμφωνα με τον κ. Bill Gibbons από το Passenger Shipping Association 'το βασικότερο πρόβλημα αναφέρθηκε από την περιοχή του Νείλου, αλλά ήταν ένα μόνο γεγονός. Των άλλων ποταμών τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές στην Αίγυπτο για αυτό το θέμα.

Τα στατιστικά στοιχεία του άρθρου προέρχονται από 25.000 Βρετανούς τουρίστες μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 1999, και του Αυγούστου του 2000.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024