Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤραυματισμένος ο τουρισμός στο Νεπάλ

Τραυματισμένος ο τουρισμός στο Νεπάλ

Η τουριστική βιομηχανία του Νεπάλ είναι ένα ακόμη θύμα του πρωτοφανούς ανακτορικού μακελειού την 1η Ιουνίου και στοίχισε την ζωή σε δέκα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς το λουτρό του […]

Η τουριστική βιομηχανία του Νεπάλ<.> είναι ένα ακόμη θύμα του πρωτοφανούς ανακτορικού μακελειού την 1η Ιουνίου και στοίχισε την ζωή σε δέκα μέλη της βασιλικής οικογένειας<...>, καθώς το λουτρό του γαλάζιου αίματος συνοδεύτηκε από βίαια επεισόδια και την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Χθες, η ηρεμία άρχισε να επανέρχεται σιγά – σιγά στην πρωτεύουσα Κατμαντού, αλλά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την σφαγή και την διαδοχή στον θρόνο, φαίνεται να έχουν ολέθριες συνέπειες για τον τουρισμό, κύρια πηγή εσόδων για το μικρό αυτό βασίλειο των Ιμαλαΐων.

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ελβετία και η Τουρκία, κάλεσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν αυτή την εποχή τα ταξίδια στο Νεπάλ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους δικούς τους να επιδείξουν φρόνηση.

'Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κατμαντού έφερε τους τουρίστες σε ολόκληρο τον κόσμο σε δύσκολη θέση. Αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό', δήλωσε ο Ναρέντρα Μπαϊρατσαρίγια, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων του Νεπάλ. 'Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες και τα γκρουπ ακύρωσαν το πρόγραμμά τους και αυτοί που βρίσκονται ήδη στο Νεπάλ, έχουν αρχίσει να φεύγουν', πρόσθεσε.

Όπως ανακοίνωσε, εξ άλλου, εκπρόσωπος του οργανισμού τουρισμού του Νεπάλ, πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν τις κρατήσεις.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024