Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΙκαρία: Δράσεις για τον περιπατητικό τουρισμό

Ικαρία: Δράσεις για τον περιπατητικό τουρισμό

Μία σειρά από αξιόλογες δράσεις υλοποίησε η Αναπτυξιακή Εταιρία Επαρχίας Ικαρίας το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των μονοπατιών του νησιού προκειμένου να προωθηθεί ο περιπατητικός τουρισμός. […]

Μία σειρά από αξιόλογες δράσεις υλοποίησε η Αναπτυξιακή Εταιρία Επαρχίας Ικαρία<.>ς το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των μονοπατιών του νησιού προκειμένου να προωθηθεί ο περιπατητικός τουρισμός<...>.

Πιο συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη όπου καταγράφηκαν όλα τα παλιά μονοπάτια και δημιουργήθηκε ψηφιακός χάρτης για την αξιοποίηση τους. Παράλληλα μελετάται και η αξιοποίηση του κεντρικού μονοπατιού της Ικαρίας με τις διαδρομές "Μαυράτο-Καιμαιλίνο, Κάστρο-Αρέθουσα-Καραβόσταμο" και οι εργασίες αποκατάστασης του έχουν ήδη ξεκινήσει.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώνονται οι μελέτες για τον οικοτουρισμό του νησιού με στόχο να αναδειχθούν τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Η Αναπτυξιακή Εταιρία Επαρχίας Ικαρίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση "Αρχιπέλαγος Αιγαίο", υπέβαλλε αιτήσεις προς τον ΕΟΤ που αφορούν την επιχορήγηση ειδικών δράσεων Διεθνούς Προβολής αλλά και την αντίστοιχη επιχορήγηση για την ανάπτυξη και ανάδειξη του οικοτουρισμού στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024