Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣκληρή διαπραγματάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Google για τις online αεροπορικές κρατήσεις
Online αγορά και κράτηση εισιτηρίων

Σκληρή διαπραγματάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Google για τις online αεροπορικές κρατήσεις

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι για να επιτραπεί στην Google Inc. να προχωρήσει στην προτεινόμενη εξαγορά της ITA Software Inc., απαιτείται από την Google να αναπτύξει και να […]

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι για να επιτραπεί στην Google Inc. να προχωρήσει στην προτεινόμενη εξαγορά της ITA Software Inc.<...>, απαιτείται από την Google να αναπτύξει και να αδειοδοτήσει λογισμικό για την αγορά ταξιδίων, να καθιερώσει εσωτερικές διαδικασίες ασφάλειας και να συνεχίσει την έρευνα και την ανάπτυξη λογισμικού.

Το υπουργείο είπε ότι η προτεινόμενη διευθέτηση θα προστατεύσει τον ανταγωνισμό στο χώρο των sites σύγκρισης και κρατήσης αεροπορικών εισιτηρίων και θα διασφαλίσει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες, χρησιμοποιώντας το λογισμικό της ΙΤΑ, θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν οποιοδήποτε ανάλογο δικτυακό τόπο που, πιθανόν, δημιουργήσει η Google στο μέλλον.

Ακόμη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η εξαγορά, όπως αυτή προτάθηκε στο αρχικό της σχέδιο, θα μείωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό μεταξύ των παρόχων συγκριτικών ιστοσελίδων αναζήτησης πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα τη μειωμένη δυνατότητα επιλογής για τους καταναλωτές και την επιβράδυνση καινοτομιών.

Το Τμήμα ανταγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης Division κατέθεσε αστική αγωγή-αντιτράστ στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, για να εμποδίσει την προτεινόμενη εξαγορά. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία κατέθεσε πρόταση διακανονισμού που, εάν εγκριθεί από το δικαστήριο, θα επιλύσει τα προβλήματα ανταγωνισμού που αναφέρονται στην αγωγή.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διευθέτηση, η Google θα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να χορηγεί άδεια για το λογισμικό QPX της ΙΤΑ σε ιστοσελίδες σύγκρισης και κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων υπό εμπορικώς εύλογους όρους (το λογισμικό QPX ερευνά για ναύλους αεροπορικών ταξιδιών, δρομολόγια και διαθεσιμότητα). Η Google θα πρέπει επίσης να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την έρευνα και την ανάπτυξη του προϊόντος αυτού, τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με αυτό που η ITA επένδυε τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει επίσης να αναπτύξει περαιτέρω και να προσφέρει το προϊόν επόμενης γενιάς της ITA, InstaSearch, σε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες,το οποίο θα παρέχει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα σε ορισμένες κατηγορίες ερωτημάτων αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων. Το InstaSearch δεν είναι προς το παρόν εμπορικά διαθέσιμο, αλλά βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την ΙΤΑ.

Για να αποτραπεί κατάχρηση εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών, η Google θα πρέπει να εφαρμόσει περιορισμούς ασφαλείας (fire wall) στο εσωτερικό της εταιρείας, που θα αποτρέπουν την παράνομη χρήση ανταγωνιστικά ευαίσθητων πληροφοριών και δεδομένων που συλλέγονται από τους πελάτες της ΙΤΑ. Η προτεινόμενη διευθέτηση σκιαγραφεί πότε και για ποιο σκοπό τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Google. H Google επίσης απαγορεύεται να συνάπτει συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες, που θα περιορίζουν αδικαιολόγητα (οι συμφωνίες) το δικαίωμα των αεροπορικών εταιρειών να μοιράζονται πληροφορίες για αεροπορικές θέσεις και κράτηση θέσεων με τους ανταγωνιστές της Google. Τέλος, ο προτεινόμενος διακανονισμός προβλέπει την ύπαρξη επίσημου μηχανισμού υποβολής παραπόνων για τους καταγγέλλοντες, αν η Google ενεργεί κατά άδικο τρόπο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024