Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςNέος διαδραστικός περιβαλλοντικός χώρος στην Costa Navarino
Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank

Nέος διαδραστικός περιβαλλοντικός χώρος στην Costa Navarino

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστικού εκθεσιακού χώρου, ο οποίος θα λειτουργεί από τον Ιούνιο στην Costa Navarino, […]

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστικού εκθεσιακού χώρου<...>, ο οποίος θα λειτουργεί από τον Ιούνιο στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και του Navarino Foundation, σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Με τη χρήση νέων διαδραστικών τεχνολογικών μέσων, όπως videos, τρισδιάστατες προβολές, οθόνες αφής, κ.ά., το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, έχει σκοπό να ενημερώνει τους επισκέπτες, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής για τη Μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του.

Επίσης, θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το Navarino Environmental Observatory (NEO) – το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES –του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino- και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα, πάνω στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα για τα παιδιά που θα διεξάγονται στο χώρο, θα προσφέρουν γνώση με έναν απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο. Γονείς και παιδιά, θα μπορούν στη συνέχεια να εξερευνήσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής, εφοδιασμένοι με τις γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει από το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank.

Ο κ. Κλέων Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σημείωσε: “Το όραμα ενός ανθρώπου που αγάπησε και πρόσφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αναπτύσσεται και διαιωνίζεται μέσα από όλους εμάς. Ευχαριστούμε τον κύριο Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε και έμπρακτα μέρος του οράματος αυτού. Σήμερα ανακαλύπτουμε την πραγματική διάσταση ενός -μοναδικού για τα σύγχρονα δεδομένα- περιβαλλοντικού και εκπαιδευτικού έργου. Του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank. Μιας πρωτοποριακής ιδέας, που αναδεικνύει τη Μεσσηνία σε πρότυπη οικολογική κοιτίδα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Και χαίρομαι, γιατί το έργο παίρνει ήδη μεγάλη τοπική αλλά και διεθνή προβολή, καταξιώνοντας αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής”

Ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της TEMES και εκπρόσωπος του Navarino Foundation, δήλωσε σχετικά: “Η πολιτική που εφαρμόζουμε στην Costa Navarino, αποτελεί μονόδρομο. Επενδύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, προφυλάσσουμε τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Mας τιμά και ενισχύει αυτήν την προσπάθεια, η συμμετοχή της Ακαδημίας Αθηνών, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της HELMEPA και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον Πρόεδρό του κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο, που μοιράστηκαν το όραμά μας. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πρωτοστατεί για μία ακόμη φορά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, παράλληλα με το έντονο κοινωνικό του έργο. Ευελπιστούμε πως το Navarino Natura Hall θα λειτουργεί ως συνεχής υπενθύμιση προς όλους μας, για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και αλλαγής της καθημερινής μας συμπεριφοράς”.

Ο διευθυντής του Τομέα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, τόνισε: “Η δημιουργία του Navarino Natura Hall αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα αποτελέσει όχι μόνο διαδραστικό χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους επισκέπτες αλλά και δίοδο διάχυσης και επικοινωνίας των ερευνητικών αποτελεσμάτων του περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου (ΝΕΟ – Navarino Environmental Observatory). Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί εγώ και οι συνεργάτες μου συμμετέχουμε σε αυτήν τη σπουδαία επιστημονική προσπάθεια. Η αφιέρωση ενός ολόκληρου τμήματος του Navarino Natura Hall στην Κλιματική Αλλαγή καταδεικνύει και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες και ανησυχίες όλων των παραγόντων της Costa Navarino καθώς και της Ομάδας μας, όπως και της Ομάδας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και όσων έχουν εργαστεί και συνεισφέρει γι`αυτό το σκοπό”.

Ο κ. Ξενοφών Κάππας, διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, ανέφερε ότι “η πρωτοβουλία αυτή της Costa Navarino αναδεικνύει γενικότερα, και στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, το μοναδικό ίσως κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα μας, τη σημαντική βιοποικιλότητά της. Όταν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον και σοβαρός σχεδιασμός, τα αποτελέσματα είναι πάντοτε θετικά και εντυπωσιακά”.

Ο κ. Δημήτρης Μητσάτσος, γενικός διευθυντής της HELMEPA, υπογράμμισε: “Η συμμετοχή της HELMEPA είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους μας και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνατότητες να βοηθήσουμε ώστε να περάσει σε όλους το μήνυμα ότι αν δεν αλλάξουμε συνήθειες, δυστυχώς θα αλλάξει το κλίμα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024