Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΗ αναταραχή και η αβεβαιότητα πλήττουν τις τουριστικές προοπτικές της Αιγύπτου
Ερευνα Travel and Tourism Global Overview

Η αναταραχή και η αβεβαιότητα πλήττουν τις τουριστικές προοπτικές της Αιγύπτου

Η τουριστική βιομηχανία στην Αίγυπτο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από την πολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο συνέδριο WTM Vision Confernece – Dubai…

Η τουριστική βιομηχανία στην Αίγυπτο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από την πολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με νέα έρευνα<...> που δημοσιοποιήθηκε στο συνέδριο WTM Vision Confernece – Dubai. Η έρευνα “Travel and Tourism Global Overview” που δημοσιεύθηκε από την Euromonitor International προβλέπει ότι οι αφίξεις στην Αίγυπτο το 2015 θα παραμείνουν χαμηλότερες από το 2010, αν και τα έσοδα από τον τουρισμό θα αυξηθούν ελαφρά.

Η Αίγυπτος έχει βρεθεί εκτός των πέντε κορυφαίων προορισμών από πλευράς αύξησης αφίξεων, καθώς οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω μετά τις αναταραχές. Πριν από την ταραγμένη αυτή περίοδο, η Αίγυπτος αναμενόταν να παρουσιάσει αύξηση κατά 9% ετησίως, με επιπλέον 7 εκατ. επισκέπτες το χρόνος. Μετά τα γεγονότα, οι προοπτικές για το μέλλον της χώρας είναι ζοφερές, με την ετήσια αύξηση των αφίξεων να έχει υποβαθμιστεί σε -0,5% την περίοδο 2010-2015, με 12,3 εκατ. ξένους επισκέπτες να αναμένονται το 2015, σε σύγκριση με 12,7 εκατ. το 2010.

Η τουριστική αναλύτρια του Euromonitor International Nadejda Popova δήλωσε στους συμμετέχεοντες του WTM Vision Confernece – Dubai κατά τη διάρκεια της Arabian Travel Market: <ι>“Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για τoν κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού στην Αίγυπτο να επανέλθει στα επίπεδα του 2010, μετά την αναμενόμενη μείωση κατά 18% στις διεθνείς αφίξεις το 2011 και στην επακόλουθη πτώση κατά 20% των εισερχόμενων εσόδων”.

“Η `καταναλωτική εμπιστοσύνη` στην περιοχή (ως ένας ασφαλής προορισμός) θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει, πρόσθεσε η Popova. Ακόμη δήλωσε ότι η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν ήδη ωφεληθεί από την απροθυμία των ταξιδιωτών να επισκεφθούν την Αίγυπτο, η οποία αποτελεί βασικό χειμερινός προορισμό για πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ολοένα και σημαντικότερης για την τουριστική αγορά Ρωσία.

Και η Popova πρόσθεσε: “Πιθανόν να υπάρχουν κάποια πολιτικά προβλήματα σχετικά με τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση και μια αύξηση θρησκευτικών δράσεων”.

Ένας ισχυρός τομέας του τουρισμού έχει ζωτική σημασία για την οικονομία της Αιγύπτου, καθώς πάνω από το 10% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό. Η Euromonitor International προτείνει μια πιο φιλελεύθερη πολιτική στο χώρο των αερομεταφορών, η οποία θα ήταν κι ένας εύκολος τρόπος ανάκαμψης, με την επέκταση δηλαδή της δυναμικότητας αερομεταφορών της χώρας.

Ο Exhibition Director της World Travel Market, Simon Press, δήλωσε: “Η Αίγυπτος έχει μια πολύ ισχυρή τουριστική υποδομή και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για όλο το χρόνο σε βασικές τουριστικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να συνεργάζεται στενά με την ταξιδιωτική βιομηχανία, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της πολιτικής εξέγερσης και να βοηθήσει τη ζωτικής σημασίας τουριστική βιομηχανία της χώρας να ανακτήσει το συντομότερο δυνατό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024