Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΧειμερινόςΘετικά αποτελέσματα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων
Χειμερινός τουρισμός

Θετικά αποτελέσματα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (XKK), ως κύριος άξονας της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Καλαβρύτων, παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της χειμερινής λειτουργίας και το όραμά του για το μέλλον σε εκδήλωση […]

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (XKK), ως κύριος άξονας της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Καλαβρύτων, παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της χειμερινής<...> λειτουργίας και το όραμά του για το μέλλον σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα το Σάββατο 7 Μαΐου. Ο απολογισμός λειτουργίας της πρώτης χρονιάς μετά την μετατροπή της επιχείρησης σε εταιρεία Α.Ε. δείχνει ότι η φετινή χρήση θα είναι κερδοφόρα. Τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ευθύμιου Βαζαίου ήταν:

Τα οικονομικά αποτελέσματα: Η τρέχουσα χρήση (ολοκληρώνεται στις 30/6/2011) θα είναι εκτός απροόπτου κερδοφόρα παρά τη μικρή διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου λόγω των καιρικών συνθηκών, γεγονός που γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία τη Διοίκηση του ΧΚΚ. Επιτεύχθηκε περιορισμός των λειτουργικών εξόδων κατά 7%, αλλά το καίριο σημείο ήταν η εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων κατά 44% παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση. Ο τεχνοκρατικός τρόπος διοίκησης με βασικούς άξονες την ασφάλεια των χιονοδρόμων και των εργαζομένων, την ορθολογιστική διαχείριση, τη συστηματική και ζωντανή ενημέρωση αλλά και η χρήση πρωτοποριακών μεθόδων marketing, οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Κύριοι συντελεστές της επιτυχίας αποτελούν:

Οι εργαζόμενοι: Είναι η μεγάλη δύναμη του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων! Mε συνολικά 300 σεζόν εμπειρίας στο βουνό η ομάδα έκανε φέτος τη διαφορά. Παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας σε ακραία καιρικά φαινόμενα, η αυτοθυσία της ομάδας των εργαζομένων, εξασφάλισε την άψογη προετοιμασία και λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Η ομάδα απέσπασε δεκάδες θετικά σχόλια από τους χιονοδρόμους για την υποδειγματική λειτουργία του κέντρου και τη σωστή εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του.

Οι χιονοδρόμοι και επισκέπτες: Με μια νέα δυναμική ιστοσελίδα, live κάμερες σε πολλά σημεία, την πλέον διαδραστική σελίδα φίλων στο facebook αλλά και δημιουργικές ενέργειες marketing, το ΧΚΚ κράτησε φέτος το ενδιαφέρον των χιονοδρόμων στην κορυφή! Η ενδιαφέρουσα θεματολογία, η άμεση, συστηματική και ειλικρινής ενημέρωση, τα ειδικά προνόμια, έκαναν τους ίδιους τους χρήστες να διαφημίζουν το χιονοδρομικό Καλαβρύτων μέσα από τις θετικές τους εμπειρίες, γεγονός που ανέβασε τον πήχη και για τα άλλα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Η κοινωνία: Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, αποτελεί τη ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού στην περιοχή, και αναλαμβάνει το ρόλο του, παίρνοντας πρωτοβουλίες και συντονίζοντας ενέργειες για το κοινό καλό. Μια χαρακτηριστική επιτυχία της περιόδου ήταν το πρόγραμμα «All Inclusive ski – Καλάβρυτα», που πρόεκυψε από τη συνένωση δυνάμεων του ΧΚΚ με τους τοπικούς επιχειρηματίες με στόχο την τόνωση της κίνησης τις καθημερινές. Το πρόγραμμα, που αποτέλεσε πανελλαδική πρωτοτυπία, είχε μεγάλο αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στο κοινό, στο οποίο απευθύνθηκε και στέφτηκε από μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Η πολιτεία: Το χιονοδρομικό Καλαβρύτων, συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από κοινού προχωρούν στην εκπόνηση του master plan του κέντρου, έργο που θα καθορίσει τους άξονες ανάπτυξης της επιχείρησης για τα επόμενα χρόνια.

Οι Μέτοχοι: Ο κύριος στόχος που έχει θέσει ο βασικός μέτοχος του ΧΚΚ, που είναι ο Δήμος Καλαβρύτων με 99% των μετοχών, είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Ο Δήμος συνεισέφερε πρόσφατα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που βοήθησε στην υλοποίηση μικρών αλλά σημαντικών έργων βελτίωσης.

Ο κ. Ευθύμιος Βαζαίος δήλωσε ότι “το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είχε μια εξαιρετική χιονοδρομική σεζόν με τους χιονοδρόμους / επισκέπτες να ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, παρόλο που η σεζόν ήταν πάρα πολύ σύντομη. Κινηθήκαμε με κύρια όπλα τον επαγγελματισμό του προσωπικού μας και ορισμένες καινοτομίες, όπως το νέο Snow Park, ανοιχτήκαμε στην αγορά εφαρμόζοντας ένα ενεργητικό σχέδιο επικοινωνίας, με στόχο να φέρουμε κοντά μας τους λάτρεις του βουνού. Παράλληλα τιθασεύσαμε τα έξοδά μας, δίνοντας προτεραιότητα σε ότι έχει σχέση με την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έτσι καταφέραμε να έχουμε μια ισοσκελισμένη οικονομικά χρήση, επίτευγμα πρώτης τάξεως για μια εποχική επιχείρηση σαν τη δική μας. Παράλληλα βάζουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του ΧΚΚ, αρχίζοντας από το master plan του Χιονοδρομικού Κέντρου που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής ανάθεσης”.

Ο φετινός απολογισμός του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων δείχνει ότι μια επαγγελματική διοίκηση, ευθυγραμμισμένη με τους στόχους και τις επιδιώξεις των μετόχων (Δήμος Καλαβρύτων) φέρνει θετικά αποτελέσματα και βάζει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, τόσο της ίδιας της επιχείρησης, αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024