Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠεριορισμοί στη λειτουργία των coffee shops στην Ολλανδία
Απαγόρευση στους τουρίστες να αγοράζουν κάνναβη από τα coffee shops

Περιορισμοί στη λειτουργία των coffee shops στην Ολλανδία

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους τουρίστες να αγοράζουν κάνναβη από τα “coffee shops” και να επιβάλει περιορισμούς και στους Ολλανδούς πελάτες μέχρι το τέλος του έτους. Η Ολλανδία έχει μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές όσον αφορά στα λεγόμενα “μαλακά” ναρκωτικά, γεγονός που έχει…

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους τουρίστες να αγοράζουν κάνναβη από τα “coffee shops” και να επιβάλει περιορισμούς και στους<...> Ολλανδούς πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ολλανδία έχει μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές όσον αφορά στα λεγόμενα “μαλακά” ναρκωτικά, γεγονός που έχει καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό τα πολλά καταστήματα που διαθέτουν κάνναβη, ιδίως στο Aμστερνταμ. Η κυβέρνηση συνασπισμού, με την υποστήριξε του ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, ανακοίνωσε το σχέδιό της να περιορίσει το “ναρκοτουρισμό”, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός της για την καταπολέμηση του εγκλήματος. “Για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα που συνδέεται με τα coffee shops και το εμπόριο ναρκωτικών, η πολιτική των ανοιχτών θυρών των coffee shops θα τερματιστεί”, ανέφεραν οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης σε επιστολή τους προς το κοινοβούλιο.

Με τη νέα νομοθεσία, μόνο οι Ολλανδοί κάτοικοι της χώρας θα επιτρέπεται να γίνονται μέλη των coffee shops. Το κάθε κατάστημα θα μπορεί να έχει μέχρι και 1.500 μέλη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά στις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα το 2012. Ορισμένες μεθοριακές πόλεις πάντως, όπως το Μάαστριχτ και το Τερνόιζεν, έχουν ήδη απαγορεύσει την πώληση μαριχουάνας στους ξένους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024