Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠιστός στο ραντεβού του με τη γερμανική αγορά ο HAPCO
IMEX 2011

Πιστός στο ραντεβού του με τη γερμανική αγορά ο HAPCO

Πιστός στο ραντεβού του με τη γερμανική αγορά, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού IMEX (24-26 Μαΐου 2011 – Φρανκφούρτη), συμβάλλοντας στις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας…

Πιστός στο ραντεβού του με τη γερμανική αγορά, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO συμμετείχε και φέτος στη διεθνή<...> έκθεση επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού IMEX (24-26 Μαΐου 2011 – Φρανκφούρτη), συμβάλλοντας στις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας για προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Τόσο ο HAPCO, όσο και τα μέλη του, πραγματοποίησαν κατά τη τριήμερη διάρκεια της έκθεσης σειρά επαγγελματικών συναντήσεων με εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς και hosted buyers της έκθεσης, παρέχοντας ουσιαστικές πληροφορίες, αλλά και πληθώρα προτάσεων στους ενδιαφερόμενους για κάποια μελλοντική διοργάνωση στη χώρα μας. Μάλιστα, παρά την ομολογουμένως δυσχερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αρκετοί εκπρόσωποι ευρωπαϊκών / διεθνών οργανισμών έδωσαν “ψήφο εμπιστοσύνης” στους ελληνικούς συνεδριακούς προορισμούς, γεγονός ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο για το μέλλον της ελληνικής συνεδριακής αγοράς. Πρόσκληση προς τους μεγαλύτερους διοργανωτές συνεδρίων να πραγματοποιήσουν συνέδρια στην Ελλάδα, καθώς δίνονται σημαντικά κίνητρα και δημιουργούνται υποδομές, απηύθυνε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ παρέθεσε ομιλία στους hosted buyers και συνομίλησε με τους Έλληνες εκθέτες, αποδεικνύοντας με την παρουσία και τις δράσεις του το πραγματικό ενδιαφέρον του για την πορεία του κλάδου.

Τόνοι αισιοδοξίας καταγράφησαν και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της EFAPCO (European Federation of the Associations of Professional Congress Organizers), η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση IMEX την Τετάρτη 24 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης. Κύρια θέματα της συνεδρίασης αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, η είσοδος της SAPCO (Slovak Association of Professional Conference and Congress Organisers) στην οικογένεια της EFAPCO, η συμμετοχή της EFAPCO στο Δ.Σ. και το προσεχές συνέδριο του JMIC (Joint Meetings Industry Council) με θέμα “Meetings Value Measurement”, όπως βεβαίως και η διοργάνωση του 5ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που έχει προγραμματισθεί για το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου 2012 στην πόλη Estoril της Πορτογαλίας. Ο HAPCO, κατέχοντας τη θέση της Γενικής Γραμματείας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση από την κα Σίσσυ Λυγνού (Γενική Γραμματέα Δ.Σ. HAPCO).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η 9η διοργάνωση της έκθεσης IMEX ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακούς αριθμούς – ρεκόρ, τόσο σε επίπεδο συμμετεχόντων, όσο και σε επίπεδο προκαθορισμένων συναντήσεων μεταξύ εκθετών και hosted buyers, σύμφωνα με στοιχεία της διοργανώτριας εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των hosted buyers από την Ευρώπη ανήλθε σε 3.900, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων στην έκθεση σε 9.000, ενώ ο αριθμός των συναντήσεων μεταξύ εκθετών και buyers ξεπέρασε τις 57.000. Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω αριθμοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι απώλειες συμμετεχόντων παρουσιάστηκαν και εξαιτίας της ηφαιστιακής τέφρας από την Ισλανδία, που οδήγησε σε ακυρώσεις αρκετών πτήσεων εντός της Ευρώπης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024