Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί
Π. Γερουλάνος: Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δε βοηθούν κανέναν

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Αντιδράσεις από τον Γερουλάνο.

Την παράταση της απεργίας τους για μια μέρα ακόμα, δηλαδή μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και την αντιπαράθεσή τους με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της απελευθέρωσής του επαγγέλματός τους.

Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο επαγγελματικός-τουριστικός κόσμος εναντίον τους και να επιχειρήσουν να ξαναρχίσουν διάλογο με το υπουργείο.

Δήλωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

“Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δε βοηθούν κανέναν. Δε βοηθούν τη χώρα, δε βοηθούν τον τουρισμό, δε βοηθούν ούτε τους ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ. Και εκείνοι ζουν από τον τουρισμό και εκείνοι καταλαβαίνουν ότι ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή ένα κεφάλαιο, που μπορεί να αποδώσει άμεσα για τη χώρα”, δήλωσε ο υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. “Είναι πάρα πολύ σημαντικό τέτοιου είδους διαμαρτυρίες να γίνονται με άλλο τρόπο και όχι με τρόπο που πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια. Ο τουρισμός δεν είναι θέμα 2-3 επιχειρηματιών, είναι μια οικονομική δραστηριότητα από την οποία ζει κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτήν τη στιγμή θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Και για να το πετύχουμε, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις”.

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις κινητοποιήσεις των ταξί. “Απαράδεκτη” και “χωρίς ουσιαστική αιτιολογία” χαρακτήρισε τη μορφή κινητοποίησης των ιδιοκτητών ταξί, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι “ενθάρρυνε πολιτικά τους ιδιοκτήτες στην πραγματοποίηση της απεργίας”. Απαντώντας ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για “πολιτική αθλιότητα”, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα που έσπευσε να καλέσει τους οδηγούς ταξί να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά.

“Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς”, ανέφερε το ΚΚΕ.

Στην κόντρα Κυβέρνησης- ιδιοκτητών ταξί το δίκιο είναι στην πλευρά των ιδιοκτητών ταξί. Για ό,τι συμβεί, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη και εξόχως τουριστική περίοδο, την ευθύνη φέρει ακέραια η Κυβέρνηση και ο υπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ο ΛΑΟΣ.

“Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, όχι μονάχα γιατί δεν έχουν να βγάλουν το μεροκάματό τους, αλλά γιατί έχουν πάρει και δάνεια για να πάρουν αυτές τις άδειες και έχουν υποθήκες και θα χάσουν και τα σπίτια τους”, δήλωσε ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Για πλήρη ασυνέπεια των χειρισμών μεταξύ του πρώην και του νυν υπουργού Μεταφορών, έκανε λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία.

“Οι ιδιοκτήτες των ταξί έχουν κάθε δικαίωμα στην απεργία. Πρέπει να συνυπολογίζονται, όμως, όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία της κοινωνίας και της χώρας”, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024