Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣυνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών ταξί
Περίπου 2.000 αυτοκινητιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν τουριστικά λεωφορεία με 3.500 τουρίστες

Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς δεν καλύφθηκαν από τις θέσεις του Γ. Ραγκούση.

Παρά την εκπεφρασμένη εκατέρωθεν διάθεση για εξεύρεση λύσης, δεν κατέστη τελικά δυνατόν να βρεθούν σημεία προσέγγισης στη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης, που διήρκεσε για περισσότερο από διόμιση ώρες, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση, και αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση η ομοσπονδία πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα και ειδικότερα:
– Να υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία στην έκδοση των αδειών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
– Να διατηρηθούν οι έδρες των ταξί στην Περιφέρεια.
– Να μην παραχωρηθεί έργο σε άλλους φορείς.
– Να σταματήσει η Πολιτεία να μιλάει για “μαύρο χρήμα” στις μεταβιβάσεις των αδειών.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ επεσήμανε ότι οι αυτοκινητιστές δεν επιθυμούν επεισόδια, ενώ κατηγόρησαν τον υπουργό Υποδομών και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα προχωρήσει κανονικά με κανόνες, που θα διέπουν όλες τις πλευρές τού επαγγέλματος από την έκδοση της άδειας έως την εκπαίδευση των οδηγών και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το υπουργείο, αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν από το τέλος Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών-χρηστών διασφαλίζοντας σε όλα τα μέλη εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη από ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ χθες προγραμματίστηκαν καταλήψεις στα διόδια Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο έχουν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και βρίσκονται στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου. Οι ιδιοκτήτες ταξί πήγαν στην αρχαία Επίδαυρο, προκειμένου χθες το βράδυ να ενημερώσουν τους 9.000 περίπου θεατές του αρχαίου θεάτρου που έφτασαν για να παρακολουθήσουν την παράσταση “Ριχάρδος Γ΄”, μοιράζοντας έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, λίγο μετά τις εννέα το πρωί περίπου 2.000 αυτοκινητιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην Ακτή Ξαβερίου προσπάθησαν να αποκλείσουν την πύλη Ε12 για να εμποδίσουν την έξοδο τουριστικών λεωφορείων. Σε αυτά επέβαιναν περίπου 3.500 τουρίστες που είχαν μόλις αποβιβαστεί από κρουαζιερόπλοιο και πήγαιναν σε ξενάγηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024