Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ. Γερουλάνος: Η μεγαλύτερη ζημιά των ακραίων αντιδράσεων είναι στους ίδιους τους ταξιτζήδες
Συνέντευξη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο REAL F.M.

Π. Γερουλάνος: Η μεγαλύτερη ζημιά των ακραίων αντιδράσεων είναι στους ίδιους τους ταξιτζήδες

Συνέντευξη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο REAL F.M. στην εκπομπή των Β. Σκουρή και Λ. Ιωάννου.

Αναφερόμενος στη ζημιά που προκαλούν στον τουρισμό οι ακραίες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ζημιά που παράγουν οι ακραίες αντιδράσεις, είναι στους ίδιους τους ταξιτζήδες. “Ξέρετε πάρα πολύ καλά και από πέρυσι που είχαν γίνει κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη, αλλά και φέτος με τα λάδια στα λιμάνια κ.λπ. Με το που συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός, το πρώτο που κάνει η κοινωνία είναι: γυρνάει την πλάτη προς τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται. Έτσι για τον απλούστατο λόγο ότι ο τουρισμός είναι ένα αγαθό αν θέλετε, από το οποίο ζει σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Λοιπόν, ξέρουν όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει τέτοιες πρακτικές, ότι αυτά τα πράγματα δε λειτουργούν. Το κακό είναι, ότι μέχρι να το μάθει και η άλλη ομάδα, βλέπουμε τα φαινόμενα που είδαμε στον Πειραιά”.

Σε ερώτηση τι θα πράξει η κυβέρνηση αν κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί, κλείνοντας εθνικές οδούς ή αεροδρόμια ή λιμάνια, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι θα γίνει ό,τι έγινε και με το λιμάνι, “η κοινωνική κατακραυγή θα είναι τέτοια που θα καταλάβουν πάρα πολύ γρήγορα οι ιδιοκτήτες των ταξί, ότι αυτός δεν είναι τρόπος να διεκδικείς αυτά που θέλεις να πετύχεις, ειδικά την ώρα που τρέχει ένας διάλογος”.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα που έχει ο υπουργός για τον τουρισμό και τις αφίξεις, ο υπουργός δήλωσε ότι η εικόνα που έχουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι συνεχίζεται η σημαντική αύξηση από τις νέες αγορές (Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία και Τουρκία). “Μάλιστα, η Τουρκία τώρα μπαίνει στο παιχνίδι, αυτό το μήνα θα μπει πολύ δυναμικά ελπίζουμε με τις αφίξεις από τα παράλια”, τόνισε. “Πέρυσι είχαμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ισοφαρίσουμε τη μείωση που είχε έρθει από την Αγγλία και τη Γερμανία, διότι η Ελλάδα είχε επενδύσει πάρα πολλά σε αυτές τις δυο αγορές, ανοίξαμε νέες αγορές, τώρα συνεχίζεται η άνοδος των νέων αγορών αλλά φαίνεται ότι έχουν επανέλθει και η Γερμανία και η Αγγλία. Αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι θα φέρει καλά αποτελέσματα. Τα επίσημα στοιχεία που έχουμε για το πρώτο τρίμηνο, που σας θυμίζω ήταν πριν την κρίση στη Βόρεια Αφρική, ήταν της τάξης του 13% αύξηση στις αφίξεις. Εάν μια τέτοια τάση συνεχιστεί και φέρει και έσοδα θα είναι πολύ σημαντικό. Αλλά έχω πει και στο παρελθόν ότι το τρίτο σημαντικό στοιχείο που κοιτάμε και θα δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση όταν κάνουμε το λογαριασμό, είναι στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στον τουρισμό. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Αυτή αρχίζει και φέρνει αποτελέσματα, θα θέλαμε αυτά τα αποτελέσματα να μεταφραστούν και σε θέσεις εργασίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024