Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: Να μη θυσιάσουμε τον ελληνικό τουρισμό
Κάλεσμα προς την Κυβέρνηση να διαφυλάξει τη νομιμότητα

ΗΑΤΤΑ: Να μη θυσιάσουμε τον ελληνικό τουρισμό

Εκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί, να επιδείξουν επιτέλους αυτοσυγκράτηση κάνει ο HATTA.

Σε ανακοίνωσή του ο HATTA τονίζει ότι στη συνέχεια των απαράδεκτων και επικίνδυνων καταστάσεων που οι ανεξέλεγκτες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί έχουν προκαλέσει χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Πάτρα, όλη η χώρα παρακολουθεί χωρίς αντίδραση την ανεμπόδιστη κλιμάκωση μιας κατάστασης που έχει μαθηματικά βέβαιη κατάληξη: Την οριστική θυσία του ελληνικού τουρισμού σε μεμονωμένες διεκδικήσεις και την τελειωτική καταρράκωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και στα μάτια των υποψήφιων -και πολύ περισσότερο των παρόντων- επισκεπτών της.
 
“Δεν είναι η θέση μας να αποφανθούμε αν τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί είναι δίκαια ή όχι. Εδώ που έχουν οδηγηθεί όμως τα πράγματα, δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να επισημάνουμε σ’αυτούς το εξής:  Ότι οι κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή που έχουν πάρει και με την κλιμάκωση που καθημερινά γνωρίζουν, από την άποψη τόσο των τρόπων που επιλέγονται για τον συγκεκριμένο ‘αγώνα’ όσο και της μεγάλης διάρκειάς του, δεν ασκούν την απαιτούμενη πίεση εκεί όπου οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. Αντίθετα, την αφόρητη πίεση τη νοιώθουν άνθρωποι και ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν φταίξει σε κάτι (οι τουρίστες, οι Έλληνες ταξιδιώτες και μια πολύ μεγάλη σειρά επαγγελματιών του τουρισμού) και ένας τομέας της οικονομίας, ο ελληνικός τουρισμός, που είναι πάρα πολύ σημαντικός αυτή τη στιγμή για την ίδια τη χώρα μας, ώστε να μην έχει κανείς το δικαίωμα να τον υπονομεύει.  Οι ζημιές που μπορεί να συμβούν προς κάθε κατεύθυνση, αν αυτό δε συνειδητοποιηθεί, είναι από εκείνες που πιθανότατα δε θα μπορέσουν να επανορθωθούν ποτέ.
 
Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, κάνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί, να επιδείξουν επιτέλους αυτοσυγκράτηση, να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη τους και να στρέψουν σε άλλους δρόμους, περισσότερο πρόσφορους για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, τις σημερινές τους κινητοποιήσεις”.
 
Στην ανακοίνωσή του ο HATTA καλεί επίσης την Κυβέρνηση να διαφυλάξει τη νομιμότητα, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά και ομαλά προσπελάσιμα όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι κ.λπ.).
 
“Καλούμε τέλος τη Δικαιοσύνη να αποδείξει ότι διαθέτει την ευελιξία και τα ‘αντανακλαστικά’ που αναμένονται από αυτήν, ώστε να διασφαλίσει την εφαρμογή της νομοθεσίας σε κάθε περίπτωση όπου αυτή παραβιάζεται.
 
Γιατί, απλά, αυτό που βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχιστεί!”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024