Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποχαρακτηρισμός του μεγαλύτερου μέρους του νησιού των Σπετσών ως ιστορικού τόπου
Επίκαιρη ερώτηση του Θ. Δρίτσα στον Π. Γερουλάνο

Αποχαρακτηρισμός του μεγαλύτερου μέρους του νησιού των Σπετσών ως ιστορικού τόπου

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό του μεγαλύτερου μέρους του νησιού των Σπετσών ως ιστορικού τόπου.

Σύμφωνα με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θοδωρή Δρίτσα προς τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου 2011 το Υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε αιφνιδιαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο Σπετσών σχετικά με σχέδιο αλλαγής και νέας οριοθέτησης του νησιού ως ιστορικού τόπου. Στο σχέδιο αυτό ο “ιστορικός τόπος” δε θα χαρακτηρίζει όλο το νησί όπως ισχύει μέχρι τώρα, αλλά θα περιορίζεται πλέον στον εντός σχεδίου πόλης οικισμό, στην ιδιοκτησία της Αναργύρειου – Κοργιαλλενείου Σχολής, στο ξενοδοχείο Ξενία, στην χερσόνησο του Φάρου και στις εξάρσεις του εδάφους πέραν του ορίου του ισχύοντος σχεδίου πόλεως, “επί των οποίων ενδεχόμενη μελλοντική δόμηση θα είχε επιπτώσεις στην εξέλιξη της μορφής του οικισμού”.

“Η Δημοτική Αρχή των Σπετσών και οι συλλογικοί φορείς της τοπικής κοινωνίας εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή του υπουργείου στοχεύει στην παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων του νησιού προς οικιστική εκμετάλλευση και την ένταξή τους στο νεοσυσταθέν Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΔ). Αυτές οι ανησυχίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την πρόθεση αμφισβήτησης του υπουργείου της κυριότητας του ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλλενείου Σχολής Σπετσών επί του μείζονος δασοκτήματος αυτής.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός

1. Εντάσσεται στο σχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος η εξαγγελία αποχαρακτηρισμού του μεγαλύτερου μέρους του νησιού των Σπετσών ως ιστορικού τόπου;
2. Προτίθεται να μετατρέψει μεγάλες αδόμητες περιοχές φυσικού κάλους των Σπετσών σε οικοδομήσιμα ‘φιλέτα’ και να τις εντάξει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, υποβαθμίζοντας το ενιαίο φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024