Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΗ ελληνική αγορά spa αναμένεται να αποφέρει έσοδα 15 εκατ. ευρώ το 2011
Η Intelligent Spas δημοσιεύει την 1η έκθεση για την ελληνική αγορά Spa

Η ελληνική αγορά spa αναμένεται να αποφέρει έσοδα 15 εκατ. ευρώ το 2011

Στα ξενοδοχεία και στα θέρετρα που προσφέρουν υπηρεσίες spa παρατηρήθηκε αύξηση της πληρότητας κατά 70% περίπου, σύμφωνα με έρευνα της Intelligent Spas για την ελληνικά αγορά spa.

Η Intelligent Spas δημοσίευσε την πρώτη έκθεση για την βιομηχανία των spa στην Ελλάδα και προσδιόρισε ότι η βιομηχανία αυτή πρόκειται να αποφέρει έσοδα 15 εκατ. ευρώ το 2011.

“Η ελληνική αγορά spa γνώρισε αύξηση των εσόδων μεταξύ 2008 και 2010, ωστόσο ο αριθμός των επισκεπτών αποδείχθηκε ασταθής και προβλέπεται να μειωθεί το 2011”, εξήγησε η Julie Garrow, διευθύνουσα σύμβουλος της ανεξάρτητης εταιρείας ερευνών Intelligent Spas. “Οι βασικοί δείκτες κάθε spa παρουσίασαν επίσης μειώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων, της επισκεψιμότητας και της απασχόλησης, γεγονός που υποδηλώνει πως έρχονται δύσκολοι καιροί για τους Έλληνες επιχειρηματίες spa. Τα ευρήματα της έρευνας είναι επίκαιρα, αφού μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των βραχυπρόθεσμων εργασιών spa και άλλων τύπων επιχειρήσεων υποστήριξης της βιομηχανίας των spa στην Ελλάδα”.

Ο κ. Σταύρος Μαυρίδης, γενικός διευθυντής του Spa Managers Club της Ελλάδας, πρόσθεσε: “Η Spa Managers Club Of Greece (SMCG) είναι εξαιρετικά ευχαριστημένη που υποστήριξε την πρώτη έκθεση για την ελληνική αγορά spa, που συνέταξε η Intelligent Spas. Η έκθεση θα τονίσει τη σημασία των spa και του τομέα της ευεξίας στην ελληνική βιομηχανία τουρισμού, ιδιαίτερα τους δύσκολους αυτούς καιρούς. Η έρευνα θα αποδειχθεί επίσης εξαιρετικά χρήσιμη για τους ιδιοκτήτες και τους ανθρώπους που κατέχουν διευθυντικές θέσεις, προκειμένου να προσαρμοστούν αποτελεσματικά στις επιχειρηματικές στρατηγικές, την εφαρμογή νέων τάσεων στον τομέα των spa, τον εντοπισμό νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, τη μεγιστοποίηση της συνολικής απόδοσης και την αναγνώριση της ανάγκης για αλλαγή. Η έκθεση θα ενισχύσει την εικόνα της SMCG για την προώθηση του οράματός της και ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας”.

Κύρια ευρήματα της έρευνας της Intelligent Spas ήταν τα ακόλουθα:

  • Ο αριθμός των επισκεπτών σε spa αυξήθηκε κατά 38% μεταξύ 2008 και 2010
  • Τα έσοδα ανά επίσκεψη αυξήθηκαν κατά 6% μεταξύ 2008 και 2010
  • Οι επισκέψεις ανά spa αναμένεται να μειωθούν κατά 21% το 2011
  • Τα έσοδα από το μασάζ αποτελούν το μισό των συνολικών εσόδων ενός spa
  • Στα ξενοδοχεία και στα θέρετρα που προσφέρουν υπηρεσίες spa παρατηρήθηκε αύξηση της πληρότητας κατά 70% περίπου.

Ο κ. Σπύρος Γαιτανίδης, μέλος του Spa Managers Club of Greece, πρόσθεσε: “Η νέα έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας των spa. Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Intelligent Spas επιτρέπουν σε όλους τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες spa να εντοπίσουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες στον επιχειρηματικό σχεδιασμό τους, να μεγιστοποιήσουν το δυνητικό κέρδος και τις ευκαιρίες τους και, το πιο σημαντικό, να σχεδιάσουν το μέλλον τους, βασισμένοι σε πραγματικούς δείκτες της αγοράς και όχι στην κερδοσκοπία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024